avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 208 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă daune morale
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

daune morale

Mostenitorii defunctului doresc sa se constituie parte civila in dosarul penal care are ca obiect ucidere din culpa.
Are cineva vre-o idee despre cat ar trebui sa ceara (pretentii civile-daune morale)- stiu ca plafonul este de pana la 3.5 mil euro...
Insa ma intereseaza daca raportat la jurisprudenta exista un prag pe care il apreciaza instanta ca fiind suficient (in sensul de a nu fi absurzi in pretentii ...)
Astept pareri...
O seara buna tuturor...
Cel mai recent răspuns: onecloseby , utilizator 20:36, 8 Decembrie 2011
stiu ca suma maxima acordata de o instanta pentru un accident auto este de 800.000 de euro.
asa este Alex...insa am tot cautat jurisprudenta...si din pacate nu prea am gasit...
se pare ca sunt tinute secret :slap:
Puteti cere oricat vreti dvs., insa instanta e ceea care apreciaza cuantumul daunelor morale, pe care trebuie sa le justificati si sa le probati.
emil... iti multumesc...insa ma gandeam daca nu cumva exisa o practica in acest sens...siu ca pentru vatamare corporala din culpa daunele ajung undeva la cateva zeci de mii de euro insa pentru ucidere din culpa consider ''EU'' undeva pe la 400.000-500.000 euro
NU AM GASIT NIMIC CARE SA JUSTIFICE PRETENTIILE ...iar aici ma refer la dauna morala care este inestimabila in comparatie cu pierderea suferita de catre mostenitorii defunctului...
:(
Sebastian, cauta pe portajul judecatoriei Cluj la jurisprudenta, poate gasesti sentinta. Stiu ca a fost de 800.000 de euro la 2 familii. 350.000 de euro pentru o familie si 450.000 de euro pentru o alta familie.

Alte discuții în legătură

Jurisprudenta asigurari (plata daune) nucu$ nucu$ [b][i]Deschizand acest topic, sper ca sunt in asentimentul multor useri (prezenti si viitori), precum si al multor specialisti avantati in lupta pentru ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces leohodaian leohodaian Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul. Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)