avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 513 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă daune morale
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

daune morale

Mostenitorii defunctului doresc sa se constituie parte civila in dosarul penal care are ca obiect ucidere din culpa.
Are cineva vre-o idee despre cat ar trebui sa ceara (pretentii civile-daune morale)- stiu ca plafonul este de pana la 3.5 mil euro...
Insa ma intereseaza daca raportat la jurisprudenta exista un prag pe care il apreciaza instanta ca fiind suficient (in sensul de a nu fi absurzi in pretentii ...)
Astept pareri...
O seara buna tuturor...
Cel mai recent răspuns: onecloseby , utilizator 20:36, 8 Decembrie 2011
Ti-am scris pe MP si pdv-ul meu e asemanator cu al colegului Alex, binoclul pe Portal
intr-un dosar cu pretentii civile si morale in urma unui accident auto, cu deces...trib.Focsani a acordat ca daune morale doar 40.000 lei - iar asiguratorul, oricum, a facut recurs :)

este adevarat ca limitele stabilite prin asigurare sunt mari...dar instantele din zona galatiului au o mare rezerva la acordarea de daune morale in euro.
Ultima modificare: Duminică, 30 Octombrie 2011
Cezar augustin Dinu, Avocat
Curtea de Apel Ploiesti a acordat fiului victimei ( minor ), printr-o solutie " proaspata" din luna octombrie 2011 , suma de 35.000 lei cu titlu de daune morale. ( hotararea este definitiva).
Daca va ajuta cu ceva va pun la dispozitie o decizie unde Curtea e Apel Iasi a acordat 450.000 lei astfel: 150.000 pentru mama, 150.000 pt. tata si 100.000 pentru frate. Era vorba de decesul unei minore de 14 ani si s-a retinut clpa ei 10%.
Deasemenea Judecatoria Husi a acordat acelasi cuantum intr-un caz i .care decedatul avea 20 ani, iar pentru vatamare corporala din culpa ( 50 zile de ingrijiri medicale si pierderea unui organ- splina)- 100.000 lei. Sentinta nu este definitiva inca.
Luni va trimit pe e-mail.
cazul meu - fond - ucidere din culpa -

- mama a cerut 150 mii euro - a primit 60 mii euro
- tatal victimei a cerut 150 mii euro - a primit 60 mii euro
- fiica minora inca a victimei (desi omul era divortat din ani 90) a cerut 300 mii euro - a primit 70 mii euro

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Jurisprudenta asigurari (plata daune) nucu$ nucu$ [b][i]Deschizand acest topic, sper ca sunt in asentimentul multor useri (prezenti si viitori), precum si al multor specialisti avantati in lupta pentru ... (vezi toată discuția)
Accident auto soldat cu deces leohodaian leohodaian Mama unei cunostinte a fost calcata de o masina pe trecerea de pietoni ,la 3 ore de la accident a survenit decesul. Vinovatul are polita RCA . Aceasta polita ... (vezi toată discuția)
Executare sentinta penala- daune morale pt vatamare corporala din culpa kira.11 kira.11 Am fost inculpata intr-un proces penal pentru vatamare corporala din culpa in urma unui accident rutiei petrecut in urma cu 3 ani- in anul 2006 ; in luna ... (vezi toată discuția)