In 2008 am facut modificari intr-o garsoniera. Am desfiintat o debara si am taiat la jumatate peretii unei bucatarii. La acea vreme, arhitectul mi-a spus ca daca nu modific structura de rezistenta, nu am nevoie de autorizatie de constructie. Din considerente de incredere, nu am verificat informatia. Acum, doresc sa o vand si am inteles ca trebuie sa modific cadastrul in cazul vanzarii prin credit ipotecar sau prima casa. Daca il vand cash, nu mai este nevoie.Se poate vinde prin banca, fara sa modific cadastrul? Dureaza eliberarea actelor si mi-e ca se duc preturile ceva mai jos anul urmator.
Legea 50/1991 spune ca pentru lucrarile de constructii mentionate in cuprinsul acesteia este necesara emiterea AC. Faptul ca dvs. sau altcineva apreciaza, intr-un cadru neoficial, ca s-au daramat ziduri fara importanta si ca n-ar fi nevoie de AC, nu poate sustine cazul.
Incercati sa faceti cadastrul si, daca aveti norocul sa nu vi se ceara acte referitoare la modificare, aveti noroc. Oricum, trecand mai mult de 2 ani de la efectuarea modificarilor nu riscati sa primiti amenda, dar se va impune, probabil, intrarea in legalitate prin emiterea unei AC.