avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 221 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... modificari/demolari pereti apartament
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

modificari/demolari pereti apartament

Buna ziua,
Vreau sa achizitionez o garsoniera care prezinta modificari, ce nu sunt prinse in cadastru (doi pereti au fost sparti: dinspre camera spre bucatarie si dinspre camera spre logie). Aceasta neconcordanta apare in raportul de evaluare.
Banca a conditionat acordarea creditului de refacerea cadastrului in 90 de zile de la cumpararea proprietatii.

Ce formalitati trebuie indeplinite si ce probleme ar putea aparea? Cat dureaza de obicei?
Mentionez ca zidurile au fost daramate fara autorizatie de constructie.
Multumesc
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 04:59, 9 Octombrie 2008
Faceti cadastrul pur si simplu.
Birourile de credit ale bancilor „spun” cam urmatoarele: modificarile de compartimentare interioara cum ar fi daramarea unui perete se fac, conform legii, in baza unei autorizatii de construire valabile emise de primaria localitatii respective (nu aviz, nu certificat de urbanism) – pt obtinerea careia se depune un proiect realizat de o firma de specialitate. In cazul in care modificarile s-au facut fara acte legale, banca poate refuza finantarea imobilului respectiv, mai ales ca exista riscul ca modificarile respective sa afecteze rezistenta imobilului.
Cu exceptia urmatoarelor modificari interioare (zugraveli, schimbat usa, gresie si faianta etc, L50/1991 cu modif si compl ulterioare), pentru orice alte modificari aduse structurii apartamentului este necesara prezentarea autorizatiei de constructie. Este necesara o autorizatie de constructie si dosarul cadastral modificat corespunzator. Pentru modificarile facute de vanzator - legalitatea acestora se probeaza cu autorizatia de modificare a structurii.
In cazul modificarilor ce urmeaza a le face clientul, conform contractului de credit - clientul are obligatia de a solicita acordul bancii anterior oricarei modificari structurale. Anual, se reevalueaza imobilul.
In gen, azi exista multe ap modificate si putine aprobari... Probleme apar in caz ca vine un control sau cand proprietarul vrea sa vanda (cumparatorul ar tb sa ceara autorizatia de modificare pt ca exista neplacerea de a nu-l putea intabula: se cere „schita apartamentului”, din cate am inteles si ac tb sa fie conforma cu schita existenta in „cartea tehnica” a blocului respectiv)...
Practic, vanzatorul ar tb sa obtina autorizatia si sa modifice dosarul cadastral... Sau, veti plati dv documentatia.
Ultima modificare: Joi, 9 Octombrie 2008
trope_doi, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apartament cu modificari prin prima casa elle-elle elle-elle vreau sa cumpar un apartament prin prima casa cu modificari fata de ceea ce exista in cadastrul apartamentului.Modificarile sunt: o usa care dadea din ... (vezi toată discuția)
Cadastru modificari apartament MadalinaMit MadalinaMit Buna ziua. Va rog ajutor. Am cumparat, in 1997, un apartament cu trei camere. Blocul este construit in 1976. In contractul de cumparare vanzare nu este ... (vezi toată discuția)
Vânzare garsoniera valycalciu valycalciu In 2015 am cumparat o garsoniera prin care erau Modificati/ dărîmati pereti interiori (debara,loja)atunci nefiind interesat de acest lucru.Acum vreau so ... (vezi toată discuția)