avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 824 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav

stiu ca sunt 45 de zile concediu medical pentru un copil....dar daca am doi copii se mai adauga inca 45 de zile?
Cel mai recent răspuns: ContSters136493 , utilizator 22:47, 28 Octombrie 2011
Raspunsul este dat de art.54 din norme.
ART. 54 Norme 60/32 de aplicare OUG 158:
Durata de acordare a indemnizatiei pentru ingrijirea copilului bolnav este de maximum 45 de zile calendaristice pe an pentru un copil, cu exceptia situatiilor in care copilul este diagnosticat cu boli infectocontagioase, neoplazii, este imobilizat in aparat gipsat, este supus unor interventii chirurgicale; durata concediului medical in aceste cazuri va fi stabilita de medicul curant.


Durata de max. 45 zile /an se refera asa cum se poate observa,la un copil,asa incat in situatia in care aveti doi copii pana in 7 ani care se imbolnavesc in decursul unui an,beneficiati pt. fiecare dintre ei de max.45 zile .
Ultima modificare: Vineri, 28 Octombrie 2011
ContSters136493, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

La cate zile de concediu medical pentru ingrijirea copilului pana in 7 ani am dreptul in 12 luni? mos_gerila2004 mos_gerila2004 as vrea sa stiu pt ca legile sunt total abramburite, cate zile de CM pt ingrijire copil am voie intr-un an si cum si cine le poate acorda. (vezi toată discuția)
Concediu medical zar zar pot avea doua concedii medicale pentru copil bolnav pana la sapte ani in aceasi luna? Medicul de familie nu vrea sa imi elibereze pe motiv ca nu poate da in ... (vezi toată discuția)
Concediu medical pentru ingrijire copil bolnav danamatea danamatea buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca informatiile mele referitor la concediul medical pt copil sunt corecte: 1-se acorda pana la implinirea de catre copil a ... (vezi toată discuția)