avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 730 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

succesiune

buna ziua!am niste nelamuriri si sper sa ma luminati d-voastra!acum 5 ani jumatate mama tatalui meu a decedat si dupa decesul ei s-a dezbatut succesiunea,dupa 2 ani a decedat si tatal meu ramanand in urma 2 fete!in cele din urma a decedat si bunicul meu si urmeaza,cred sa se dezbata inca o data succesiunea!intrebarile mele sunt:avem dreptul eu si sora mea sa participam la succesiune?se poate dezbate fara noi?am dreptul eu ( sora mea este inca minora) dreptul sa deschid succsiunea?
sper sa primesc raspuns!
va multumesc anticipat
Cel mai recent răspuns: sebastian-barbulescu , utilizator 09:57, 29 Octombrie 2011
Da, aveti dreptul!

De fapt, la mostenirea bunicului are dreptul tatal dvs, dar, care ca decedat inaintea bunicului. Atunci veniti dvs si sora la dezbaterea mostenirii si veti culege amandoua cota parte din mostenire care i-ar fi revenit de drept tatalui dvs. daca ar mai fi fost in viata.
tatal dumneavoastra mai are frati/surori???
daca da ...atunci veti intra la succesiune impreuna cu acestia.
~ Conținut șters la cerere ~

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Suuccesiune cu peripetii zita74 zita74 Este un caz mai special: bunica mea D-zeu s-o ierte a avut doi fii. Unchiul meu a murit inaintea mamei sale ( nu a avut copii), tatal meu a murit dupa bunica ( ... (vezi toată discuția)
Are drept la mostenire? mihaela n. mihaela n. buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra la care as dori sa stiu raspuns. locuiesc intr-un apartament cu sora mea care este al bunicilor mei. ambii bunici au ... (vezi toată discuția)
Mosteniri Invasion Invasion salutare am si eu o problema casa in care stau este pe numele bunicului meu adica tata lu tata , tatal meu a decedat acum 2 ani si ei acuma vor sa ma dea afara ... (vezi toată discuția)