avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 418 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... are drept la mostenire?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

are drept la mostenire?

buna ziua, am o intrebare la dumneavoastra la care as dori sa stiu raspuns. locuiesc intr-un apartament cu sora mea care este al bunicilor mei. ambii bunici au decedat, astfel ramanand tatalui meu care este casatorit cu mama mea, unic mostenitor. tatal meu nu a facut dezbaterea de mostenire a parintilor lui( tata fiind unic mostenitor) si astfel au trecut 2 ani si tatal meu a decedat, fara sa faca dezbaterea de mostenire. acum doresc sa stiu, tinand cont ca apartamentul inca nu a fost dezbatut, iar acum inca apartine bunicilor decedati, daca are si mama mea drept la cota parte la mostenire, tinand cont ca apartamentul a apartinut parintilor sotului ei(mama a fost casatorita cu tata timp de 20 de ani) . va multumesc
Cel mai recent răspuns: ContSters141818 , utilizator 12:48, 10 Februarie 2012
situatia sta in felul urmator, chiar daca nu a fost dezbatuta succesiunea dupa bunici, apartamentul a fost mostenit de tatal dvs la momentul respectiv, iar tatal dvs este acum mostenit de sotie si copii, deci da, mama dvs primeste o cota de 1/4 din apartament iar dvs (plus frati/surori daca aveti) 3/4
sotia sotului supravietuitor(mama dvs) primeste o cota de 1/4 din bunurile mostenite de tatal dvs.Cealalta cota de 3/4 va fi mostenita de dvs surorile.
In plus , la dezbaterea succesiunilor succesive, veti plati impozit de 1% pentru succesiunile dupa bunici ca au depasit 2 ani de la decesul acestora.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tatăl meu a decedat în 2005 și nu am făcut succesiunea până în prezent. a decedat și sora mea, dar mama trăiește. cum se vor stabili cotele moștenirii? Laurentiuflap Laurentiuflap Buna ziua Tatal meu a decedat in 2005 si nu am facut succesiunea pana in prezent , mama mai traieste . Pariintii au avut o fata si un baiat . Fata ... (vezi toată discuția)
Succesiune dana58 dana58 care sunt cotele in cazul unei succesiuni intre doi frati vitregi dupa moartea celui de-al doilea parinte (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters362803 ContSters362803 Dorim sa dezbatem mostenirea dupa decesul tatalui nostru. Actele de propietate ale celor doua corpuri de casa sunt: Corp A Certificat de Mostenitor (anul ... (vezi toată discuția)