Salut,va rog sa ne ajutati cu un sfat,nu stim cui sa ne adresam,sotul meu a fost acuzat pe nedrept de legea cu gesturi obscene si lezarea demnitatii unei doamne,fapt care se intampla cu o zi inainte,El a fost luat a doua zi dimineata pentru clarificari,nu a stiut pt. ce ,a dat declaratie ce a facut cu o zi inainte,avea martori dar nu l-au ascultat,nici nu l-au dat de fata cu doamna pt. recunoastere,aveau 2 martori de la politia tf care l-au vazut pe sotul meu si au spus ca nu e el dar totusi s-a ales cu amenda de 300 lei si cazul s-a inchis.Martor in procesul verbal e sotul ei care banuiesc ca nu a fost de fata,ca doar nu avea cum sa se ia cineva de femeia lui cu el de mana,ne gandim sa facem contestatie pt. anularea amenzii sau sa dam politia in judecata.Ajutatine!Multumim.Nu stiu cum sa ma exprim mai bine ca sa ma intelegeti.
Aveti la indemana o perioada de 10 zile de la momentul intocmirii procesului-verbal de contraventie, pentru a-l contesta, printr-o plangere contraventionala, inaintata judecatoriei.
Procesul-verbal v-a beneficia de prezumtie de adevar, asa ca sotul dumneavoastra v-a trebuii sa-si dovedeasca nevinovatia, dupa regulile din dreptul penal.
Plangerea contraventionala, v-a fi trimisa catre judecatoria in raza careia se afla sectia de politie emitenta a procesului verbal. In aceasta veti formula opinia dumenavoastra referitor la cele intamplate, si veti propune probele pe care doriti sa le utilizati in dovedirea nevinovatiei. De asemenea veti cere in principal ca procesul verbal sa se anuleze si in subsidiar veti cere reducerea cuantumului pedepsei amenzii catre minim sau avertisment.