avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 823 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... clauza abuziva in contractul de munca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

clauza abuziva in contractul de munca?

acum 2 ani un prieten de-al meu a semnat un contract de munca individual cu o firma mare de telefonie,avand postul de agent de vanzari.la incheierea contractului compania a introdus o clauza prin care prevede ca in momentul in care decide sa isi dea demisia,sa plece de la firma lor el este obligat sa dea despagubiri de 3000 de euro si orice bun dobandit de la ei prin orice fel de contract este nul.spun asta pentru-ca in vederea obtinerii unei masini cu care se deplasa in diferie localitati a platit rate firmei pe baza unui promisiuni de vanzari,iar vanzarea nu s-a mai realizat efectiv.La momenutll semnarii contractului angajatorul nu l-a informat cu privire la aceasta clauza.Ce se paoate face pentru ca prietenul meu sa poata pleca de la firma si sa ia si masina pe carfe a platit-o fara a da acele despagubiri? mai adaug ca firma pe parcursul a 2 ani a facut de 2 ori cursuri de pregatire in vanzari cu el,desi se paote demonstra ca nu era necesar sa participe la ele.astept va rog un raspuns
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
cocorosa, utilizator
Cel mai recent răspuns: cocorosa , utilizator 16:11, 29 Octombrie 2011
trebuie citit contractul si sa se gaseasca o portita. trebuia vazut si ce acte are pentru plata masinii...ce probe poate aduce pentru a sustine cele de mai sus. condultai neaparat un avocat.
a dat aceste rate..in baza promisiunii de vanzare,s-au retinut sumele de bani direct din salariu dar nu i s-a dat nici un fel de chitanta
se poate demonstra totusi de pe extrasele de cont ca s-au retinut banii
intrebarea mea esti daca poate exista o clauza de despagubire de 3000 de euro in caz de demisie..?aceata clauza nu ar putea fi lovita de nulitate absoluta,fiind o clauza interzisa in contactul inividual de munca?
da poate exista, dar circumstantialaizata.

Alte discuții în legătură

Contract de munca de formare profesionala cum pot recupera masina? cocorosa cocorosa buna ziua..as avea si eu o intrebare...acum 2 ani m-am angajat ca si agent de vanzari la o agentie de telefonie foarte mare..in contract mi-a fost stipulat ca ... (vezi toată discuția)
Buna - clauza formare profesionala achim18 achim18 Am si eu o nelamurire la contractul colectiv de munca prin care specifica, ca daca plec in decurs de 24 de luni de la firma respectiva datorez firmei 3000€ ... (vezi toată discuția)
Contract de munca nesemnat Cristianhurezan Cristianhurezan Buna ziua, va rog frumos sa ma ajutati in urmatoarea problema: pe data de 01.09.2012,m-am angajat la o firma din domeniul materialelor de constructii. Am ... (vezi toată discuția)