avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1773 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Buna - clauza formare profesionala
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Buna - clauza formare profesionala

Am si eu o nelamurire la contractul colectiv de munca prin care specifica, ca daca plec in decurs de 24 de luni de la firma respectiva datorez firmei 3000€ prin care spun ei in contract ca au cheltuit bani cu mine invatandu-ma sa conduc fiind incepator al categoriei C+E... ce spuneti este legal asa ceva??? Motivul plecari mele e ca eu conduc o masina cu diagrama si numai cu foi de concediu.
Cel mai recent răspuns: achim18 , utilizator 23:49, 24 Februarie 2015
Puteti pleca din firma fara sa platiti acei bani doar daca acest fapt nu se datoreaza din vina dumneavoastra .Exemplu :sa nu va dati demisia,sau sa fiti concediat disciplinar.
Cat despre suma respectiva firma trebuia sa va dea un act aditional (semnat si de dumneavoastra) pentru cursurile efectuate cu specializarea de 3000 E.Ce dovada au ca s-au cheltuit acei bani cu dumneavoastra
Ati semnat un act aditional la c.i.m. in aceasta privinta ?
Da am semnat la c.i.m, anexa ,,Alte clauze'' unde specifica exact asa ,,Prezentul contract obliga salariatul sa nu intrerupa din culpa sau sa provoace rezilierea contractului timp de 2ani de la incheierea acestuia in caz contrar salariatul este obligat sa achite suma de 3000€.....etc
As putea sa ii dau in judecata daca am dovezi ca ma forteaza sa conduc continu? Am foi de concediu diagrame o gramada de ele ce ziceti?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Act aditional Nicoletasilivetru@yahoo.vin Nicoletasilivetru@yahoo.vin Buna ziua ! In urma cu 6luni am fost angajată la o societate , patronul mi a propus niste cursuri de calificare,pt a ma angaja la aceeasi societate doar ca ... (vezi toată discuția)
Contract minim 5 ani marius_1984 marius_1984 Buna ziua, Lucrez la o firma de 4 ani si acum vreau sa plec in bucuresti la alta firma din motive persoanel.La angajare am semnat contract de munca si un ... (vezi toată discuția)
Te pot obliga sa stai minim 3 ani intrun loc de munca? elena-andreea elena-andreea buna seara.am o intrebare si sper sa imi poata da cineva un raspuns...lucrez la o societate comerciala de 6 luni.in momentul in care m-am angajat in contractul ... (vezi toată discuția)