avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 192 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice PFA, II, AF - Persoana fizica ... Somatie de la casa judeteana de pensii
Discuție deschisă în PFA, II, AF - Persoana fizica autorizată, Întreprindere individuală, Asociaţie familială

Somatie de la casa judeteana de pensii

Buna ziua.

Sotia mea se confrunta cu urmatoarea problema: in anul 2007 a avut deschis un PFA cu care a desfasurat o activitate comerciala (reprezentant Oriflame). In anul 2008 a radiat respectivul PFA, a regularizat situatia la Casa Judeteana de Pensii Arad (a platit contributiile pe care le datora, i s-a spus ca dosarul a fost inchis). Intre timp, sotia a lucrat ca medic in Timisoara (si-a platit contributia - fiind angajat cu carte de munca). De un an de zile locuim in Belgia. Zilele trecute am aflat de la parinti ca sotia a primit un plic de la CJP Arad in care se spune ca are datorii restante de (!) 3000 de lei care trebuie platite (perioada 2007 - 2011, parca).

Imi puteti va rog spune cum se poate remedia situatia aceasta?

Va multumesc anticipat!
Ultima modificare: Sâmbătă, 29 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Popu , utilizator 12:20, 30 Octombrie 2011
antispam din ce spui rezulta ca dosarul e inchis la casa de pensii. Au ramas cumva perioade pentru care nu s-a cotizat desi ar fi trebuit (2006-2011)?
Inca o intrebare de baraj, e sigur de la pensii, nu e cumva de la sanatate? Zici ca dosarul e inchis la pensii, cum sta treaba la sanatate, s-a cotizat acolo?
In masura in care se poate cred ca pot sa mearga si parintii sa vada exact despre ce e vorba...Eventual daca au copii dupa actele PFA-ului (infiintare / radiere)

Mai jos o alta somatie, se pare ca cei de la casa de pensii iti trimit somatia cu suma calculata la venitul net realizat, cand ajungi la ei iti calculeaza insa la venitul ales (asta in cazul in care sotia are perioade neacoperite la casa de pensii)...

www.avocatnet.ro/content/for...
MikePort a primit tot asa instiintare cum ca ar fi avut de plata % din norma de venit (31.3% sau cat a fost pentru fiecare luna), in cele din urma i-au recalculat la un venit minim la alegerea lui ...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Instiintare de plata retroactiva pfa norma de venit MikePort MikePort Buna, Situatia mea este urmatoarea: - 2000 - 2006 - Angajat cu carte de munca - din ianuarie 2007 am PFA norma de venit - in 2008 am fost si angajat si ... (vezi toată discuția)
Contributie pensii pfa 2013 ravasilac ravasilac Buna ziua, Sotul meu a inchis PFA-ul anul acesta , nu a platit nimic la pensii pe 2011 si 2012 si acum a venit o instiintare de la Casa de pensii cum ca ... (vezi toată discuția)
Plata cas pentru pfa in 2014 pentru anii 2007, 2008, 2009 _bogdan _bogdan Buna ziua, sotia mea a deschis in 2007 un PFA de traducator autorizat, pentru ca am avut niste oferte de traduceri in anul respectiv. In anii 2008 si 2009 ... (vezi toată discuția)