avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 679 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida simplă ... Plata CAS pentru PFA in 2014 pentru anii 2007, 2008, ...
Discuție deschisă în Contabilitate - partida simplă şi obligaţii fiscale declarative pentru PFA, II, AF

Plata CAS pentru PFA in 2014 pentru anii 2007, 2008, 2009

Buna ziua,
sotia mea a deschis in 2007 un PFA de traducator autorizat, pentru ca am avut niste oferte de traduceri in anul respectiv. In anii 2008 si 2009 activitatea a fost 0, dar cei de la Fisc ne-au sfatuit sa nu estimam venit 0 asa ca am trecut venituri estimative de circa 2000 lei pe an. Deoarece nu am avut incasari nici in 2010, am inchis PFA-ul in anul 2010. Am achitat intotdeauna impozitul la Fisc si am crezut ca am terminat cu asta.
Acum o saptamana am primit instiintare de la CAS ca nu am platit contributia la CAS pe anii 2007, 2008 si 2009. Sincer va spun, noi chiar nu am stiut ca trebuia platita contributie la CAS si nu ni s-a atras atentia pana acum in vreun fel. Mentionez ca sotia lucreaza ca profesoara si i s-a platit in fiecare luna contributia la CAS pentru veniturile de la scoala.
As vrea sa stiu daca este normal sa platim acum dupa atatia ani si daca in cazul meu se aplica prescrierea datoriei catre stat, macar pentru anul 2007.

Va multumesc anticipat si va urez Sanatate si La multi ani! Sper sa ne auzim cu bine in 2014!
Ultima modificare: Luni, 30 Decembrie 2013
_bogdan, utilizator
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 23:51, 7 Ianuarie 2014
Vorbiti despre PFAul sotiei (prof.) sau al dvs. (sotul)? Cand faceti referire la sotie, cand la dvs., cand la amandoi. Nu se intelege.
Vorbiti despre CAS sau despre CASS?

P.S. Termenul de prescriptie este de 5 ani plus anul in care s-a nascut datoria (cu conditia ca prescriptia sa nu fi fost intrerupta in vreun fel in respectiva perioada). Trebuie calculat.
Statul nu "atrage atentia" asupra datoriilor in nici un fel, pentru ca nu are interes decat sa se adune cat mai multe datorii, de aceea "atragerea atentiei" se face in ultimul moment prin somatie de executare silita.
Nu ati avut contabil?
Buna seara,
Ma scuzati pentru neclaritati. Este vorba de PFA-ul sotiei si de CAS, Casa de Asigurari de Sanatate Dolj.
Cea mai veche suma care ni se cere este din anul 2007, respectiv cea mai mare, si voiam sa stiu daca poate fi considerata prescrisa. Mentionez ca sotia a platit CAS in toata aceasta perioada la locul de munca din invatamant.
Va multumesc.
Cred ca va referiti la plata contribuţiei de asigurări sociale de sănătate (CASS). Trebuia platita in functie de venit. Termenul de prescriptie este de 5 ani plus anul in care s-a nascut datoria (cu conditia ca prescriptia sa nu fi fost intrerupta in vreun fel in respectiva perioada).


~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Problema plata contributie cass pentru o pfa radiata de la orc Herscu Minel Herscu Minel Sotia a primit in data de 29.12.2010 o somatie de la CJAS impreuna cu \"un titlu executor\" pentru plata unei sume de 2400 lei, reprezentand contributie CASS ... (vezi toată discuția)
Cass - asigurat sau coasigurat? balisdanconstantin balisdanconstantin Buna ziua ! In ultimi 5 ani am o perioada de 16 luni in care nu am platit .Cit trebuie sa platesc ? Asigurat sau coasigurat? sotiia mea va trebui sa ... (vezi toată discuția)
Cass pt pfa nou infiintata mariana_en mariana_en din cate am inteles, este obligatorie plata cass si pt veniturile obtinute ca PFA, chiar daca sunt salariat la alta firma. concret, cum se plateste aceasta ... (vezi toată discuția)