buna seara, astazi mi-a fost retinut permisul pentru depasirea vitezei legale cu mai mult de 50 de km/h. Nu stiu daca am avut viteza mentionata de politist, nu ma uitam la vitezometru. Pe moment nu am reactionat si mi-am recunoscut vina, apoi am realizat ca nu mi-au aratat filmarea, eu nu am cerut verificarea metrologica a aparatului radar avand in vedere ca masina de politie se afla in mers atcuni cand m-au depistat.
Mai pot face ceva, sau nu are rost sa mai complic lucrurile?
Multumesc pentru raspuns.
Puteti apela la un avocat-si este indicat-macar pentru formularea actiunii.Nu este necesar sa va prezentati la proces pentru ca:
og 2/2002 privind regimul contraventiilor in Romania
In temeiul art.34,alin.1 din OG.NR.2/2001,instanta de judecata va analiza legalitatea si temeinicia procesului verbal atacat ,verificand si sanctiunea aplicata.
ART. 34
(1) Instanta competenta sa soluţioneze plângerea, după ce verifica dacă aceasta a fost introdusă în termen, asculta pe cel care a făcut-o şi pe celelalte persoane citate, dacă aceştia s-au prezentat, administrează orice alte probe prevăzute de lege, necesare în vederea verificării legalităţii şi temeiniciei procesului-verbal, şi hotărăşte asupra sancţiunii, despăgubirii stabilite, precum şi asupra măsurii confiscării.
In cuprinsul actiunii solicitati instantei de judecata sa procedeze la judecarea cauzei si in lipsa dvs.in temeiul art.242 alin.2 Cod Proc.civila.
Art. 242
Instanta va suspenda judecata:
1. cand amandoua partile o cer;
2. daca niciuna din parti nu se infatiseaza la strigarea pricinii. Cu toate acestea pricina se judeca daca reclamantul sau paratul au cerut in scris judecarea in lipsa.
Depuneti la judecatorie actiunea in termen de 15 zile de la data cand v-a fost inmanat sau comunicat respectivul proces verbal de contraventie.
ART. 31-og 2/2001
(1) Impotriva procesului-verbal de constatare a contravenţiei şi de aplicare a sancţiunii se poate face plângere în termen de 15 zile de la data inmanarii sau comunicării acestuia.
ART. 32
(2) Plângerea împreună cu dosarul cauzei se trimit de îndată judecătoriei în a carei circumscripţie a fost săvârşită contravenţia.
(3) Plângerea suspenda executarea. Plângerea persoanelor prevăzute la art. 31 alin. (2) suspenda executarea numai în ceea ce priveşte despăgubirea sau, după caz, măsura confiscării.
Depuneti contestatia in termenul legal la judecatoria de pe raza locatiei in care s-a petrecut evenimentul si in instanta politia va trebui sa faca dovezile prin care ati fost sanctionat. Puteti sa solicitati in contestatie si sa se judece cauza in lipsa dv. Va urez succes!
Amenda politia locala
janpaun
am primit o amenda prin posta pentru ca am oprit in statie autobuz, dar nu e prevazuta cu indicator sau marcaje Oprisem in spatiu de linga banda de circulatie ... (vezi toată discuția)