avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1079 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... urgenta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

urgenta

am 30 de ani si in urma unor interventii la cap, am primit gradul III de pensie, in prezent lucrez la spitalul judetean , as dori sa stiu la gradul III, mai poti sa lucrezi 4ore si daca spitalul este obligat sa ma primeasca sa fac cele 4ore in incinta lui, ca managerul spitalului nu vrea sa-mi aprobe cererea si vreau sa-l dau in judecata.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:58, 30 Octombrie 2011
1. Daca sunteti pensionat pentru invaliditate gr.III puteti lucra 4 ore pe zi.
2. - Angajatorul de unde ati iesit la pensie nu este obligat sa va accepte sa lucrati tot la el cele 4 ore pe zi mai ales daca medicul de medicina muncii nu va da avizul necesar.
3. Puteti sa va cautati un loc de munca unde starea sanatatii sa va permita sa desfasurati activitatea.
O persoana pensionata de gradul III de invaliditate poate lucra maxim 4 ore/zi cu c.i.m. ... Managerul spitalului nu este obligat sa va aprobe cererea dvs de angajarea ..mai ales ca in ssitemul public angajarile se fac prin concurs sau examen.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensie de invaliditate gradul iii - reincadrare legala? cameliaczeran cameliaczeran Buna dimineta! Am o nelamurire: am avut un angajat care in 2003 s-a pensionat de boala, pensie de invaliditate de gr II, iar pe decizia asupra capacitatii de ... (vezi toată discuția)
Reangajare din pensie invaliditate gradul iii mihialescu mioara mihialescu mioara Ca angajator am obligativitatea de a reprimi un salariat care a fost pensionat grad invaliditate III si care la data pensionarii 01.08.2011 nu a solicitat ... (vezi toată discuția)
Angajare rusualexandra rusualexandra O persoana care a iesit la pensie pe caz de boala sau a iesit la pensie anticipat se poate angaja la o societate privata. Eu stiu ca nu dar nu am gasit in ... (vezi toată discuția)