avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... reangajare din pensie invaliditate gradul III
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

reangajare din pensie invaliditate gradul III

Ca angajator am obligativitatea de a reprimi un salariat care a fost pensionat grad invaliditate III si care la data pensionarii 01.08.2011 nu a solicitat pentru cele 4 ore care putea sa le lucreze un alt loc de munca compatibil cu starea de sanatate de la dat pensionarii? In acest moment solicita reprimirea cu un contract de munca cu timp partial.
Dar, daca e pensionat gradul II de invaliditate, si comisia de expertiza considera remedierea invaliditatii si-i da drept de munca? Sunt obligat ca angajator sa-l reprimesc si sa-i inchei un alt CIM?
Cel mai recent răspuns: ContSters42179 , utilizator 16:27, 6 Iunie 2012
1. Nu sunteti obligat.
2. Un pensionar gr.II nu are drept de munca decat in eventualitatea in care trece la gr.III de invaliditate, caz in care va presta activitate 4 ore pe zi.
Pentru salariatii carora le-a incetat contractul prin pensionare nu aveti obligatia reangajarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incetarea contractului de munca MaeaSandu MaeaSandu din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz ... (vezi toată discuția)
Pensie medicala tomasso tomasso Beneficiaz de pensia medicala grad 3,art.114,alin.1 lit.f din legea 263/2010. Care sant conditiile de indeplinit cf.legislatiei pentru a fi angajat salariat si ... (vezi toată discuția)
Pensionar pe caz de boala - consilier comunal viorel2rusu viorel2rusu Ziua buna la toti. Va prezint cazul tatalui meu si va rog sa-mi spuneti cam ce inseamna din punct de vedere juridic... El este consilier comunal de vreo 5 ... (vezi toată discuția)