avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 825 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Pensionari şi probleme juridice ... Incetarea contractului de munca
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

Incetarea contractului de munca

din luna februarie 2013 sunt angajata cu contract de munca pe perioada determinata. Persoana care a fost inainte angajata pe acest post este pensionata pe caz de invaliditate grad III ,pe o perioada de 12 luni. Am citit in codul muncii ca acestei persoane ii inceteaza contractul in cazul pensionarii.
Vreau sa stiu daca acesta persoana isi pierde titulatura si cu ce data .
Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 11:49, 29 Aprilie 2013
Persoanele pensionate pe gradul III de invaliditate pot cumula pensia cu salariul , dar timpul de munca va fi de maxim 4 ore/zi.

Un c.i.m. inceteaza de drept , potrivit art.56 alin.1 C.mun. , astfel:
c) la data indeplinirii cumulative a conditiilor de varsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare; la data comunicarii deciziei de pensie in cazul pensiei de invaliditate, pensiei anticipate partiale, pensiei anticipate, pensiei pentru limita de varsta cu reducerea varstei standard de pensionare;
....
i) la data expirarii termenului contractului individual de munca incheiat pe durata determinata;
.....
1. Fiind pensionata de invaliditate ii va inceta contractul individual de munca (CIM) asa cum spune Codul muncii (art.56(1), lit.c).

2. Dar fiind vorba de pensionare de invaliditate gr.III unitatea ii poate incheia un alt CIM cu 4 ore pe zi.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Perioada pina la venirea deciziei de pensionare Doina Halmen Doina Halmen angajat care intruneste conditiile de pensionare pentru limita de virsta ce calitate are pina la primirea deciziei de pensionare9poate dura si 3 luni ) ? (vezi toată discuția)
Desfacere cim pt pensionare cata8 cata8 Am si eu o problema: in data de 27.05.2015 am primit o decizie de pensionare pe caz de boala din data de 19.05.2015, iar respectivul salariat are si un ... (vezi toată discuția)
Pensionare la limita de varsta Florescu Madalina Florescu Madalina Buna ziua Am o colega care a implinit varsta de 60 ani si are vechimea necesara pensionarii la limita de varsta. Este obligatoriu pentru angajator sa emita ... (vezi toată discuția)