avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 796 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Taxe cumparare auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Taxe cumparare auto

Buna.

Doresc sa imi cumpar un automobil second-hand pentru folosinta personala din Germania. Nu imi este insa clar cum se procedeaza cu TVA. Am inteles ca TVA platit in Germania se poate recupera. Nu am reusit insa sa aflu daca in tara voi avea de platit tva. De asemenea, nu am reusit sa aflu cam ce taxe vamale se aplica (automobil mai nou de 2001, euro 3, fabricatie germana). Poate cineva sa imi detalieze aceste aspecte?
Multumesc,
Radu
Cel mai recent răspuns: mihai2991 , utilizator 12:51, 21 August 2006

Poate ca am descoperit tirziu mes tau, dar pot sa te ajut cu inf pt ca eu tocmai mi-am adus un turism.
>
In primul rind vinzatorul din germ trebuie sa fie pers juridica pt a putea recupera TVA de la statul germ cu ocazia exportului, respectiv cumpararea de catre tine a masinii. De obicei tie ti se va returna cei 16% din valoarea facturii. Daca masina are certif. Eur1 tu nu platesti taxe vamale la intrare in tara. Se va evalua masina la romani in functie de ani/cmc/tip combustibil si la valoarea in vama se aduna acciza coresp. dupa care se aplica TVA. Asta vei avea de platit. Nu va conta la intrare in tara, valoarea din factura cu care tu ai cumparat-o. Binenteles trebuie returnata dovada exportului, hirtie care se stampileaza la iesirea din EU si se returneaza la vinzator. Bafta, si nu te descuraja ca nu e mare lucru. Merita!!!

>
Buna ziua

Am si eu o problema. As vrea sa achizitionez un autoturism din Germania. Stiu ca legislatia romana in vigoare stipuleaza ca autoturismul respectiv trebuie sa aiba cel mult opt ani si sa aiba EURO 3. Masina pe care as vrea sa o cumpar este un VW Golf III TDI, motor de 1,9 l. Nu stiu care sunt taxele vamale pentru corespunzatoare acestui autoturism.

Ar mai fi o chestiune. Un VW Golf III TDI de 1,9 l din 1993 ar fi mai ieftin de achizitionat. Intrebarea mea este, in ce conditii s-ar putea circula in Romania cu o astfel de masina avand numere straine?

Daca aveti un rapsuns, scrieti-mi, va rog, pe adresa de e-mail

benniero@yahoo.co.uk

Va multumesc
radu,este adevarat tva din Germania poti sa-l recuperezi intara trebuie sa platesti tva-accize in functie de masina(motor-an) 3%-9%
Deci daca cumperi de la o persoana juridica platesti acolo (Germania) TVA pe care ulterior il recuperezi. Intrebarea mea: la vama romana se mai plateste din nou TVA (sa-i zicem romanesc). Merci

Alte discuții în legătură

Taxe vamale pentru motociclete import canada geluband geluband cat costa taxa vamala pentru o motocicleta din 1989 de 1200cc import canada? (vezi toată discuția)
Taxe vamale pentru importul de motociclete Vreau sa-mi aduc o motocicleta sh si nu stui care sunt taxele vamale accize etc. Stie careva une pot gasi toate lucrurile astea? (vezi toată discuția)
Accize auto !!! pestraro pestraro am terminat de platit auto luat in leasing , firma imi solicita sa mai platesc si accize , este legal ? date importante : am inceput leasingul in ... (vezi toată discuția)