sunt casatorit de 1an si, in curand, o luna iar intre noi au aparut divergente. ea vrea ca eu sa vand un apartament si masina (care sunt pe numele meu si sunt personale), vrea sa ne mutam la tara cu parintii ei (cu toate ca avem o garsoniera unde de altfel avem si mutatia) iar eu nu vreau aceste lucruri deoarece relatia cu mama ei si mai nou cu tatal ei nu este una excelenta si prin urmare ea a hotarat sa divortam, a zis ca baga ea actele, eu nu vreau , avem un baietel de cateva luni. nu stiu ce motiv ar putea invoca dar intrebarile mele sunt urmatoarele :
1. poate parasi domiciliul conjugal cu tot cu copil in conditiile in care si-a facut mutatia pe locuinta de la tara (astea fara consimtamantul meu) ?
2. poate fi folosit in divort motivul precedent pentru care a divortat ea ( a mai avut o casatorie anterioara care s-a terminat din aceleasi motive din care se pare ca o vom termina si pe asta, a vrut sa il duca si pe fostul sot la tara la ea cu toate ca aveau unde sta impreuna singuri)?
3. in ce conditii nu am dreptul de a-mi vedea baiatul?
4. in ce conditii are dreptul de a parasi si schimba domiciliul ? ( mentionez ca nu am agresat-o fizic iar verbal au fost doar tonuri ridicate si discutii in contradictoriu)
si eu daca vreau sa stau cu copilul si si sa il vad si eu ? pana la finalizarea divortului cum se procedeaza? de abia ma lasa cate o ora pana sa plece, acum ca e in casa parintilor sai nu cred ca acestia imi vor mai permite accesul
cu forta nu o tin iar de inteles am avut o tentativa dar a picat, caci ea vrea sa stau cu parintii ei iar pe parintii mei sa nu ii mai vizitez decat ocazional sau deloc daca se poate...
va inteleg si va multumesc pentru ajutor dar vroiam sa ma lamuriti in conditiile acestea in care nu exista intelegere intre noi si vom finaliza divortul la tribunal cum o pot obliga legal sa imi vad copilul pana la dispozitia definitiva si irevocabila a judecatorului?