avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1084 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Parasire domiciliu conjugal
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Parasire domiciliu conjugal

Buna ziua,

Inainte sa va adresez intrebarea, as dori sa va spun povestea pe scurt. Am avut o relatie de cativa ani cu cineva, ne-am despartit, dar ne-am mai intalnit din cand in cand. Am ramas insarcinata si am decis sa pastrez copilul indiferent de ceea ce decidea el. Pe parcursul sarcinii nu am avut parte de niciun ajutor din partea lui si avea pareri oscilante, ba sa pastrez copilul si il va vedea cand poate, ba sa ne impacam, ba s aavortez etc. Eu decisesem sa nasc aici (stau in Bucuresti de 13 ani) si apoi sa ma duc o perioada sau definitiv la Constanta la parintii mei ca sa ma ajute sa il cresc. Dupa nasterea copilului si dupa ce a vazut ca este sanatos a revenit la sentimente mai bune si am decis sa ne impacam. A recunoscut copilul, am facut botezul, ne-am gospodarit singuri, fara ajutor, dar de ceva timp nu ne mai intelegem si vreau sa ne despartim. El ma ameninta ca daca plec la Constanta ma acuza de parasire de domiciliu conjugal si ma obliga sa raman aici. Mentionez ca nu suntem casatoriti, casa in care locuim este exclusiv a mea, iar el nici macar nu locuieste legal cu noi. De asemenea imi spune ca nu ma lasa sa plec deoarece pentru el este obositor si costisitor sa faca naveta sa vada copilul si din aceasta cauza judecatorul nu imi va da castig de cauza. Nu ii interzic sa isi vada copilul si poate veni oricand doreste la el. Este adevarat ca trebuie sa raman in Bucuresti? Si inca o intrebare, cum pot obtine pensie alimentara si ce acte, dovezi imi trebuie pentru acest lucru?

Multumesc frumos
Cel mai recent răspuns: Gabriel Klein Kiritescu , utilizator 08:51, 3 Noiembrie 2016
Buna ziua,
1. Nu exista aceasta infractiune de parasire a domiciliului conjugal.
2. Nu va poate obliga nimeni sa stati in Bucuresti.
3. Daca vreti sa va mutati la Constanta nu va opreste nimeni.
4. Nu va luati dupa parerile lui, nu au legatura cu dreptul ci doar cu dorintele lui.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot pierde custodia copilului daca nu am servici? 1900 1900 Sunt împreună cu sotul meu de 4 ani de 1 an casatoriti si avem un baietel de 1 an si 6 luni de cand am ramas gravida ne certam mereu nu mai merge nimic bine ... (vezi toată discuția)
Decadere din dreptul de mama davidclaudette davidclaudette Buna ziua, am o situatie extrem de delicata... Locuiesc in Belgia cu o persoana cu care nu sunt casatorita dar avem un copil in varsta de 4 luni jumatate ... (vezi toată discuția)
Paternitate eu_doar_eu eu_doar_eu Buna ziua! Sunt mama de nou nascut provenit dintr-o relatie cu un barbat necasatorit, care a luat sfarsit inainte sa aflu de sarcina. Decizia de a pastra ... (vezi toată discuția)