avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 906 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Rovinieta
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Rovinieta

Am avut un accident cu masina si am constatat ca avea msi rovinieta expirata de vreo 2 luni. Am circulat pe DN1 in acest timp de vreo 15 ori. Am sunat la cei de la drumuri si au zis ca ei sunt in urma cu intocmirea instiintarilor si ca peste minim 2 luni voi primi acasa ceva. Ce pot face eu in acest caz- le pot combate cumva sau sunt nevoit sa le platesc. Masina mea este dauna totala in acest moment. Iar cel mai probabil in 2 luni cand voi primi amenda acasa nu voi mai avea nici epava.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Cel mai recent răspuns: bearspirit , utilizator 21:05, 31 Octombrie 2011
Formulati contestatie la judecatoria in raza careia s-a constatat contraventia.
tocmai asta e problema - NU s-a constatat nimic, eu am vazut ca mi-a expirat, dar nu am nicio amenda venita acasa
Daca o sa va vina amenda nu aveti ce contesta pt ca va trebui sa platiti amenda pt fiecare trecere prin fata aparatului care v-a fotografiat. "Dura lex sed lex'.
am inteles-- ce am auzit e ca daca ai primi o amenda - poti merge sa cumperi rovinieta si apoi chiar daca iti mai vin si 100 de amenzi le poti combate in instanta. Imi puteti confirma daca este asa ceva adevarat?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Amenda multipla pentru lipsa rovinieta iulia_ iulia_ Am primit in luna mai a.c. o instiintare de plata unei amenzi contraventionale cu privire la o contraventie la art 8 alin 1 din OG 15/2002 privind aplicarea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua. astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta ... dany2605 dany2605 Bună ziua. Astăzi am observat ca am uitat sa plătesc rovinieta din Martie 2022... Nu mi a venit nici o amenda acasa Am citit ca dacă nu primesc nimic ... (vezi toată discuția)
Rovinieta cumparata,dupa ce ai fost fotografiat... HUBARDONI HUBARDONI Am urmarit cu mare atentie postariile celor care au fost \\\\\\"fotografiati\\\\\\" circuland fara rovinieta si care au cumparat dupa aceasta,in aceasi ... (vezi toată discuția)