avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 922 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... concediu crestere copil
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

concediu crestere copil

Daca se naste al 2-lea copil pe perioada concediului de crestere copil ce indemnizatie primesc pentru cel de-al 2-lea copil? Minimul sau aceeasi suma pe care am primit-o pentru primul copil?
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 19:44, 31 Octombrie 2011
Art.9 din OUG nr.111/2010 prevede:
......
(4) Durata de acordare a concediului prevazut la art. 2 alin. (1) se prelungeste corespunzator in cazul suprapunerii a doua sau trei situatii de natura a genera acest drept, in conditiile prevazute la alin. (1) si (2).
(5) In cazurile prevazute la alin. (4) se acorda o singura indemnizatie, in cuantumul prevazut de prezenta ordonanta de urgenta.
(6) Pe perioada suprapunerii situatiilor prevazute la alin. (4), cuantumul indemnizatiei lunare se majoreaza cu suma de 600 lei pentru fiecare dintre copii, incepand cu cel de-al doilea.
1. Daca al doilea copil se naste in timp ce sunteti in CCC1 atunci imediat ce se termina CCC1 intrati in CCC2 cu aceeasi indemnizatie.
2. - Pentru aceasta trebuie sa faceti o cerere catre angajator prin care solicitati prelingirea suspendarii CIM pana ce al doilea copil implineste 1 an sau 2 ani, in functie de pentru ce varianta doriti sa optati (anexati la cerere si o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
- Mergeti apoi si la Primarie (unde ati depus dosarul pentru CCC1) si completati o cerere pentru trecerea din CCC1 in CCC2 (si aici depuneti o copie dupa certificatul de nastere a celui de al doilea copil).
Multumesc pentru raspunsuri!

Daca mai prind 2-3 luni de activitate si concediu pre/postnatal cum se calculeaza?
Se va face media tuturor veniturilor realizate in ultimul an anterior datei nasterii copilului timp de 12 luni.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ccc pentru al doilea copil corladi corladi Buna ziua, sunt in ccc 2 ani cu primul copil, acum sunt insarcinata cu al doilea, cand il voi naste, primul copil va avea varsta de 1 an 6 luni, daca deja stau ... (vezi toată discuția)
Prelungire indemnizatie crestere copil pt a doua nastere versiggia versiggia Buna ziua, as dori ,daca este posibil, sa fiu ajutat cu un raspuns referitor la prelungirea concediului de crestere copil. Sotia mea a nascut primul ... (vezi toată discuția)
Concediu crestere copil pt. al doi-lea copil dorisk dorisk buna ziua,sunt in crestere copil pt 2 ani,inainte cu v-o 4 luni de a face copilul 2 ani voi naste cel de-al 2-lea copil... -cum se face cu luna in care ... (vezi toată discuția)