avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 790 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Model de plangere contraventionala
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Model de plangere contraventionala

La data de 08.07.2011, circuland cu autoturismul marca Toyota Corolla, caroserie berlina(4 usi), numarul de omologare AET......, fabricate in anul 2004, numarul de identificare NMTBC28E........, cilindree 1364, culoare albastra, pe ruta Piatra-Neamt – Bacau, am fost oprita in trafic de agentul instrumentator, care mi-a comunicat ca am incalcat legea de circulatie, constand in art. 120 alin. 1 lit. “h” si sanctionata de art. 100 alin. 3 litera “e” din OUG 195/2002, fapt cu care nu am fost de acord si in consecinta am precizat ca am obiectiuni la procesul verbal, deoarece lucrurile in manifestarea situatiei de fapt au stat cu totul altfel decat sunt mentionate in procesul verbal de constatare si sanctionare a contraventiei.

Am depus contestatie, urmand ca in prima zi la instanta sa depun motivele recursului.
Apelez la dvs. deoarece nu stiu cum anume trebuie redactat documentul cu motivele.
Puteti redacta documentul si la motive lasati loc liber, astfel incat eu sa-l pot completa.
Va multumesc din suflet pentru tot.
Cel mai recent răspuns: Gabriela Pintea , Consilier juridic 23:54, 31 Octombrie 2011
Din precizarile dvs,sa intelegem ca instanta de fond s-a pronuntat ?
Buna seara,
Acesta este primul termen. Sunt obligat ca pana la primul termen sa depun motivele recursului, astfel se va respinge.
Multumesc
Precizati care a fost motivatia instantei de judecata
Ce se discuta aici? :)

Domnule Ungureanu, ati fost amendat in iulie 2011. Nu este vorba despre recurs, procesul verbal de contraventie se ataca cu plangere.

Nu exista modele de plangere contraventionala universal valabile. Formal, gasiti modele de plangere pe internet. Ceea ce conteaza, insa, este fondul plangerii contraventionale.

Accesati link-ul de mai jos si cititi art. 16, art. 17 si art. 19 din OG nr. 2/2001 privind regimul juridic al contraventiilor. Apoi vedeti daca procesul verbal contine mentiunile precizate in aceste articole.
www.avocatnet.ro/content/art...
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
Gabriela Pintea, Consilier juridic
~ Conținut șters la cerere ~

Alte discuții în legătură

Contestare p.v. remus_agigea remus_agigea pe 24 aprilie, am fost oprit de un echipaj de politie in Adjud ptr ca depasisem viteza legala. deoarece poza pe care mi-a aratat-o agentul era facuta din fata ... (vezi toată discuția)
Cum se depune o contestatie la o amenda mariamem mariamem Buna ziua. Va rog mult sa ma ajutati si pe mine intr-o problema . Am de contestat o amenda pe societate comerciala , stiu ca trebuie sa merg la judecatorie si ... (vezi toată discuția)
Tardivitate proces verbal - nulitate absolutã gyorfi raul gyorfi raul Am si eu o problemă, am atacat un proces verbal de contracenţie peste termenul de 15 zile legale; dar am invocat motive de nulitate absolută conf. art. 17 ... (vezi toată discuția)