avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 797 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... vanzare teren cu probleme mari...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

vanzare teren cu probleme mari...

buna seara,am si eu o nelamurire poate ma ajutati va rog !
in 2007 tata a vandut 2 parcele de pamant la tara,una mostenire de la parintii lui si una a matusii sale mandatat prin procura notariala de la dansa.s-a facut doar un precontract de vanzare-cumparare urmand a se finaliza actele.
intre timp tata a decedat si societatea cumparatoare trimite citatii pe numele lui acasa,m-am prezentat la un proces,am dat avocatului societatii o copie a certif. deces al tatalui si acum imi vin citatiile pe numele meu si al mamei.
ma intereseaza ce sa fac ca sa nu ma prezint(nu ma mai intereseaza acel pamant si cred ca prin aceasta actiune se doreste obtinerea unei hotarari judecatoresti care sa tina loc de act de proprietate)....cica trebuie sa trimit un inscris in caz de neprezentare,cum sa-l formulez?merg la notar cu mama ?
si ma mai intereseaza daca acea matusa mai poate da actele inapoi,ca tot ma ameninta ca mai vrea bani iar acum...offfff....
astept raspunsurile voaste,va multumesc !
Cel mai recent răspuns: cristinne09 , utilizator 16:24, 31 Octombrie 2011
Din cate inteleg, pentru ambele terenuri tata nu a incheiat contracte de vanzare, ci doar antecontracte de vanzare care nu au efectul transmiterii dreptului de proprietate ci doar dau nastere unei promisiuni de vanzare si a promisiunii corelative de cumparare.
Prin citatie, vi se aduce la cunostinta ca puteti depune si un act la instanta daca nu doriti sa va prezentati, inscris prin care sa va expuneti punctul de vedere fata de actiunea reclamantilor. Acest act nu trebuie sa fie incheiat in forma autentica, ci scris chiar de mana (daca aveti un scris citet) in care sa mentionati urmatoarele, ca in exemplu:

Tribunalul ...........................
Dosar civil nr. .........../...../20...
Termen de judecata: ......................

Domnule Presedinte,

Subsemnatii ........................... si ......................... in calitate de mostenitori ai defunctului .........................., cu domiciliul in .............................., formulam

Intampinare

prin care solicitam onoratei instante admiterea actiunii formulate de ............................ avand ca obiect "prestatie tabulara" (vedeti ce scrie in citatie).

Motive:
In fapt, la data de ....................., defunctul .......................a incheiat antecontractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. .............. de catre BNP .................... in nume propriu in calitate de proprietar al terenului situat in .......... identificat prin ................... si antecontractul de vanzare-cumparare autentificat sub nr. .............. de catre BNP ....................in calitate de mandatar al lui ...................., proprietar al terenului situat in .......... identificat prin ...................
La data de ................., acesta a decedat (atasam copia certificatului sau de deces nr. ... din data de .........), iar noi, subsemnatii ........................... si ........................ suntem mostenitorii acestuia, conform certificatelor de mostenitor nr. ........... si ................., anexate prezentei in copie.
Va solicitam judecarea cauzei in lipsa, conform prevederilor art. 242 alin. 2 C.pr.civ.
In drept: art. 115, 275 C.pr.civ.

Data, ......................... Numele ......................
Semnatura ........................
Numele .........................
Semnatura, ...................
Succes! ;)
multumesc pentru raspuns,multumesc mult.....
asa o sa fac !prin posta merge sa o trimit? ca sa nu mai ma duc iar 200km pana acolo ?

dar cu matusa tatalui cum fac ca-mi cere bani iar,ma tot suna,ma ameninta ca face una' alta...tata i-a platit suma de pe parcela ei(i-a dat banii in mana direct fara acte)...ea sta la 300km distanta si de aia l-a mandatat prin procura notariala pe tata sa vanda si parcela ei !
se poate anula precontractul dintre tata(mandatar al ei) si societatea cumparatoare ?
Se poate trimite inscrisul si prin posta la instanta.
Matusa nu inteleg ce mai doreste atata timp cat a primit pretul integral? Spuneti-i ca, in situatia in care mai are pretentii in ceea ce priveste acel teren promis prin antecontract a fi vandut, sa depuna o cerere de interventie in interes propriu in procesul in care tatal dv. defunct are calitatea de parat si sa se judece cu reclamantii. Daca a primit doar o parte din pret, sa intervina in proces si sa-si expuna pretentiile.
Dv. nu aveti nicio obligatie fata de aceasta. Presupun, de asemenea, ca la momentul in care a primit pretul terenului (sau doar avansul?!?) s-a semnat un act in acest sens pe care-l puteti depune la dosarul cauzei.
Succes!
multumesc mult de tot...matusa a primit banii in mana,n-a facut cu tata nici o hartie,a fost la intelegere : poftim banii...acum daca tata e mort pretinde mai mult si vrea de la mine...nu stiu ce are ea de gand sa faca dar o sa trimit intamp[inarea exact asa cum scrie mai sus si vedem !
multumesc mult inca o data !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Putin ajutor va rog ..astept mai multe pareri..multumesc ionut daniel ionut daniel Buna ziua la toata lumea.Sa trec la direct la subiect..multi dintre d-voastra a-ti spus sa dau mai multe detalii sau chiar sa public tot si asa si fac sa fie ... (vezi toată discuția)
Buna ziua. bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat ... simon1991 simon1991 Buna ziua. Bunicul meu a vandut un teren, dupa care a decedat in 2009. Actele nu erau facute, noul proprietar a venit la bunica, tata si matusa mea in 2010 ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adu_alin adu_alin buna ziua,am si eu o intrebare,vreau sa recuperez un teren de la matusa mea(terenul a fost intotdeauna in folosinta familiei mele dar din anumite incurcaturi ... (vezi toată discuția)