avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 688 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Vanzare teren
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Vanzare teren

buna ziua,am si eu o intrebare,vreau sa recuperez un teren de la matusa mea(terenul a fost intotdeauna in folosinta familiei mele dar din anumite incurcaturi pe la primarie e pe numele matusii,parintii mei au decedat si noi ne am inteles cu matusa sa ne dea terenul prin vanzare cumparare.problema este ca terenul nu este inca parcelat si de la primarie ni s a spus ca momentan nu putem face contractul pana nu se parceleaza sa putem sa ii facem carte funciara ca teren intravilan.. tot ce putem face acum este un precontract de vanzare cumparare si matusa sa ii faca o procura surorii mele !matusa este destul de batrana si bolnava de aceea intrebarea mea este daca se intampla ceva cu ea pana la finalizarea vanzarii..ce se intampla,banuiesc ca sora mea avand procura de la ea mi-l poate vinde mie..dar exista vreun risc ca,copii matusii sa atace aceasta procura sau sa dezbata mostenirea asupra terenului?
Cel mai recent răspuns: adu_alin , utilizator 14:45, 14 Octombrie 2013
Incheiati acel antecontract de vanzare cumparare. Sansele copiilor matusii de a ataca actul si de a introduce acel teren in mostenire vor fi mai mici.
si acea procura are vreo relevanta in cazul mortii matusii???

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Mostenire miruna88 miruna88 Tatal meu a avut un frate si doua surori. Fratele lui a decedat acum ceva timp. De curând a murit si o soră. Eu m-am ocupat de inmormantarea ei, de toate ... (vezi toată discuția)
Rate neplatite ilieviorel ilieviorel buna ziua. in anul 2008 am primit un teren in folosinta gratuita de la primarie. neputand sa-mi fac casa am vandut terenul unui prieten in baza unui ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren cu probleme mari... cristinne09 cristinne09 buna seara,am si eu o nelamurire poate ma ajutati va rog ! in 2007 tata a vandut 2 parcele de pamant la tara,una mostenire de la parintii lui si una a matusii ... (vezi toată discuția)