avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... rate neplatite
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

rate neplatite

buna ziua. in anul 2008 am primit un teren in folosinta gratuita de la primarie. neputand sa-mi fac casa am vandut terenul unui prieten in baza unui precontract de vanzare-cumparare, urmand ca el sa-si faca casa, apoi sa cumpere terenul de la primarie (i-am facut procura notariala). acum el vrea sa vanda casa. am mers la notar si am anulat antecontractul facut cu el si am facut altul cu noul cumparator, urmand ca dupa ce ies toate actele sa facem cotractul original de vanzare -cumparare. va intreb daca eu am probleme cu bancile acestea pot ataca in instanta acest act de vanzare?
Cel mai recent răspuns: ContSters194995 , utilizator 17:50, 23 Aprilie 2012
Nu inteleg cum ati vandut un teren al Primariei, teren pe care l-ati primit in folosinta gratuita, iar nu in proprietate.
printr-un precontract , urmand ca dupa ce cumpar terenul (lucru pe care l-a facut prietenul meu in baza procurii)sa facem actul final de vanzare-cumparare
Dvs. nu aveti nici un drept de dispozitie asupra terenului pentru ca nu este proprietatea dvs. Un precontract de vanzare - cumparare nu este un act de instrainare a unui bun, ci numai o promisiune ca la un moment convenit de comun acord de parti se va realiza vanzarea propriu-zisa.
in momentul de fata terenul este cumparat de prietenul meu in numele meu prin procura ,mai trebuie sa iasa cateva acte apoi facem vanzarea propriu-zisa. bancile pot ataca in instanta actul de vanzare , avand in vedere ca imprumuturile sant pentru nevoi personale, eu avand serviciu, acestea putand sa-mi puna poprire pe salariu?
Teoretic pot sa anuleze tranzactia, dar in practica se intampla rar, preferand sa urmareasca veniturile si bunucile care se afla in proprietate in momentul executarii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vanzare teren cu precontract cezarlupan cezarlupan Buna seara, Vreau sa vand doua parcele de teren intravilan. Intrebarea mea este daca facem un precontract ajunge daca mergem la un notar, suma pe care se ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren adu_alin adu_alin buna ziua,am si eu o intrebare,vreau sa recuperez un teren de la matusa mea(terenul a fost intotdeauna in folosinta familiei mele dar din anumite incurcaturi ... (vezi toată discuția)
Vanzare teren Adiduru Adiduru Buna seara in anul 2001 bunicul meu a vandut o suprafata de teren arabil de 9,04 ha . Acesta a inputernicit doua persoane fizice sa se ocupe de vanzare , sa ... (vezi toată discuția)