avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Protecţia consumatorului, ... actiune in instanta stomatolog
Discuție deschisă în Protecţia consumatorului, garanţii şi probleme asociate produselor şi serviciilor

actiune in instanta stomatolog

intrebarea mea este ,se poate da in judecata un stomatolog daca lucrarea pe care mi-a facut-o in urma cu 2 si 6luni a cazut cu tot cu stiftul pe care la pus(in tot acest timp am simtit o jena la gingie,dar am sperat ca o sa treaca ,pana cand intr-o zi a cazut lucrarea) .Si care sunt pasii pe care trebuie sa ai urmez pentru actionarea in instanta.Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Adriana Olteanu , Avocat 20:51, 2 Noiembrie 2011
Era bine sa intrebati medicul stomatolog despre garantia lucrarii.
teoretic da...practic aveti sanse daor daca la experitiza ce se va dispune in instanta va reieisi culpa exclusiva a medicului. faceti o plangere la colegiul medicilor dentisti
Nu va recomand sa dati fuga la judecatorie doar dupa un prim raspusn primit in forum pentru ca nu aveti nicio sansa in cazul unei actiuni in instanta. Nici teoretic si nici practic pentru ca termenul de valabilitate este de un an de la data executarii lucrarii.

Eu mi-am facut lucrarile din ceramica cu materiale omologate de catre M.S. Inaite de a cotracta lucrarea am solicitat termenul de garantie. Mi s-a eliberat un certificat de garantie cu termen de valabilitate un an de la data executarii lucrarii.
De atunci au trecut 12 ani si totul este ok pentru ca am asculat si de sfaturile medicului dentist.
La Colegiul farmacistilor puteti merge in termen de sase luni de la data producerii actului pe care il considerati culpabil.
Termenul de prescriptie pentru introducerea unei actiuni in justitie este de 3 ani de la data producerii prejudiciului. Actiunea va avea ca temei raspunderea civila delictuala si trebuie sa dovediti ca prejudiciul (lucrarea cazuta) s-a datorat faptei culpabile a medicului. Daca in urma unei expertize medicale se stabileste legatura de cauzalitate intre prejudiciu si fapta medicului, aveti sansa de a castiga actiunea.
va multumesc pentru raspunsuri,insa care sunt pasii care trebuiesc facuti mai exact cine face expertiza medicala,medicul legist?.

Alte discuții în legătură

Escrocat de un dentist catalinstanescu catalinstanescu Buna ziua ,ma numesc Stanescu Catalin ,in urma cu doua luni am fost la un cabinet stomatologic pentru solutionarea a patru carii dentare si lipirea unui dinte ... (vezi toată discuția)
Lucrare dentara gresita florinn86 florinn86 Buna seara. Totul a inceput acum 2 luni , am strans ceva banuti si am zis sa ma duc la dentist sa-mi pun maselele . Am avut nevoie de 2 lucrari dentare ( punti ... (vezi toată discuția)
Probleme cu cabinet stomatologic nelush nelush Buna ziua, la sfarsitul lunii Martie 2008 am apelat la un Cabinet Stomatologic, in vederea efectuarii unor lucrari stomatologice printre care si o lucrare de ... (vezi toată discuția)