Darie Tudor a scris:
Nu are nici o importanta intervalul stabilit de sef (vorba aceea, sefu-i sef si in sant!).
:hm: Pai atunci sa ramana unii sefi in santuri, zic! Sa nu-i deranjam cu pretentii absurde cum ar fi aceea de a respecta prevederile legale.
Darie Tudor a scris:
Repet: din punctul meu de vedere nu aveti nici o sansa. Cititi prevederile art. 122 si urmatoarele din Codul muncii si veti vedea ca nu are nici un rost promovarea unui litigiu de munca.
Probabil va referiti la art. 125 si urm., Codul muncii a fost republicat (MO nr. 345/2011). Sintagmele "functionar public" si "litigiu de munca" sunt incompatibile si ma mir ca trebuie sa va spun tocmai dvs. asta.
@gicu73
Aveti doua reale probleme: adagiul juridic latin
nemo censetur ignorare legem, adica nimanui nu ii este permis sa nu cunosca legea, si art. 45, alin. (3) din Legea nr. 188/1999 privind Statutul functionarilor publici.
Sa explic.
Seful a stabilit sa efectuati ore de noapte incalcand art. 125, alin. (1) Codul muncii, prevedere care, la inceputul anului 2011, era art. 122, alin. (1). OK. Dvs, care sunteti obligat sa cunoasteti prevederile legale, trebuia sa refuzati in scris si motivat indeplinirea dispozitiei intrucat era o dispozitie ilegala. Daca seful formula dispozitia in scris, aduceati la cunostinta superiorului ierarhic toata situatia, asa cum prevede art. 45, alin. (3) din Legea nr. 188/1999.
Sigur ca, daca ati fi facut ceea ce am scris, astazi n-ati mai fi lucrat in acea institutie, dar asta este o alta discutie.
Cert este ca nu puteti sa va duceti in instanta si sa spuneti "n-am stiut ce prevede Codul muncii" intrucat va duceti degeaba, o sa pierdeti. Pe asta s-au si bazat sefii din institutia dvs. cand au luat masura retinerii sporului de noapte din salariu fara nicio baza legala: nici ei n-au procedat si nu procedeaza legal, insa nici dvs. nu ati respectat ceea ce am scris mai sus.