avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 838 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... onorariu avocat
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

onorariu avocat

Un avocat a avut un litigiu pe care l-a pierdut atat in prima instanta cat si in recurs. Clientul a facut plangere la Barou ca a pierdut litigiul din cauza lipsei de diligenta a avocatului ce si-a substituit succesiv cate un coleg (de fiecare data din motive temeinice). Consiliul nu a dat nicio sanctiune disciplinara, in schimb a obligat avocatul la restituirea unei parti din onorariu fara sa motiveze acest lucru.
Dumneavoastra cunoasteti temeiul legal pt asa ceva? Ca nu am gasit nimic in lege si statut.
Cel mai recent răspuns: Dan Top , Avocat 05:55, 31 Octombrie 2011
Consiliul Baroului, in baza art. 130 din Statut a anlaizat activitatea avocatului prin prisma art. 127 alin. 3 lit. a din Statutul profeisie, respectiv avind in vedere volumul de munca si timpul afectat activitatilor convenite, astfel ca a considerat ca numai o parte din onoriu se justifica

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamare avocat la consiliul baroului leorot leorot Citind diversele topicuri legate de inselaciunile practicate de avocati, am constatat ca nimeni, nicaieri nu mentioneaza faptul ca pentru a reclama un avocat ... (vezi toată discuția)
Transfer avocat stagiar George.Octavian George.Octavian Buna Ziua, Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a fi transferat intr-un alt barou avand in vedere faptul ca am promovat examenul de primire in ... (vezi toată discuția)
Incompatibilitate carmen_rusu carmen_rusu Am luat ex. de admitere in avocatura. In prezent imi desfasor activitatea in functia de consilier juridic. Pot intra in barou si apoi sa ma suspend ca ... (vezi toată discuția)