avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 870 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Transfer avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Transfer avocat stagiar

Buna Ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a fi transferat intr-un alt barou avand in vedere faptul ca am promovat examenul de primire in profesie. Desi am cautat destul de mult pe acest forum nu am gasit nicio informatie concludenta in legatura cu acest subiect.
Exista posibilitatea de a ma transfera la un alt barou din moment ce am fost declarat admis la un anumit barou, bineinteles cererea fiind sprijinita de motive temeinice?
Am studiat prevederile legii precum si cele ale statutului si nu am gasit nicio norma care sa interzica transferul avocatului stagiar, gandindu-ma la faptul ca ceea ce legea nu interzice, este posibil.
Imi cer scuze daca mai exista un titlu dezbatut pe aceasta tema, dar nu am reusit sa il gasesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George.Octavian , utilizator 18:02, 12 Octombrie 2009
Posibilitatea de transfer este prevazuta in art. 55-57 ale Statutului...Se pare ca singura conditie este ca cererea solicitantului sa se bazeze pe motive intemeiate...;)
Multumesc mult Luiza pt informatie. In articolele mentionate de tine este prevazut stagiul profesional, nicidecum posibilitatea transferului unui avocat stagiar.
Din moment ce cap 6 al statutului nu interzice transferarea avocatului stagiar, cred ca este posibila.
Ultima modificare: Vineri, 25 Septembrie 2009
George.Octavian, utilizator
Cred ca cel mai bine ar fi sa va interesati la baroul din care faceti parte...
Parerea mea este ca daca legea nu interzice,inseamna ca acest lucru este posibil si pentru un avocat stagiar...;)
Dupa alte cazuri de care am cunostinta, sunt doua variante:
- daca decanul baroului este de acord, dupa un timp relativ scurt de la incepetrea activitatii se poate aviza transferul, dupa ce vii cu acceptul altui barou care te primeste;
- daca nu este de acord, ramane sa activezi un timp de minimum un an din cei 2 de stagiar si cu recomandarea indrumatorului mai soliciti odata acest lucru. Pentru unii acest stagiu minim este posibil si este aproape formal, pentru unii este mai drastic. Un fost coleg de facultate a avut cateva procese intr-un an, intre timp a activat mai mult in Bucuresti pe motiv de inscriere la masterat si ca acolo avea sotia cu serviciul si gazda amandoi din facultate, a gasit intelegere si dupa un an s-a transferat la Bucuresti, fiind apoi definitivat la 2 ani.
Incearca asa, daca nu reusesti si vrei neaparat sa te transferi, dai de fapt un nou examen de admitere in noul barou si termini discutia cu ceilalti.
Totul depinde de oameni, acolo unde legea nu interzice ceva. Succes!
Va multumesc mult.

Alte discuții în legătură

Transferul in alt barou anca0304 anca0304 Buna Ziua! Am o mare rugaminte. Poate cineva sa imi spuna daca promovand examenul de admitere in Baroul Bucuresti, pot sa ma inscriu ca avocat stagiar in ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)
In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)