avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 875 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Avocaţi şi Admitere ... Transfer avocat stagiar
Discuție deschisă în Avocaţi şi Admitere în avocatură

Transfer avocat stagiar

Buna Ziua,
Am o nelamurire in ceea ce priveste posibilitatea de a fi transferat intr-un alt barou avand in vedere faptul ca am promovat examenul de primire in profesie. Desi am cautat destul de mult pe acest forum nu am gasit nicio informatie concludenta in legatura cu acest subiect.
Exista posibilitatea de a ma transfera la un alt barou din moment ce am fost declarat admis la un anumit barou, bineinteles cererea fiind sprijinita de motive temeinice?
Am studiat prevederile legii precum si cele ale statutului si nu am gasit nicio norma care sa interzica transferul avocatului stagiar, gandindu-ma la faptul ca ceea ce legea nu interzice, este posibil.
Imi cer scuze daca mai exista un titlu dezbatut pe aceasta tema, dar nu am reusit sa il gasesc.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: George.Octavian , utilizator 18:02, 12 Octombrie 2009
Cu problema asa ma confrunt si eu. Am sustinut examen la baroul de la domiciliu insa mi s-a oferit ocazia unui contract de colaborare cu o societate din alt barou. Mi se pare aberant sa nu poti sa te transferi in timpul stagiaturii(si nu mi se pare normal sa mai dai un examen pt ca asta presupune un an pierdut), este o ingradire clara a dreptului la munca. Ma intreb numai care e procedura; trebuie sa-ti gasesti un avocat indrumator fictiv o perioada si apoi sa faci o cerere de transfer? Asta tinand cont de faptul ca anul acesta examenul a fost la nivel national...... Nu ai dreptul de a profesa oriunde in tara fara sa ti se puna prea multe bete in roate?
Nu sunt avocat dar m-am uitat pe lege si am formulat raspunsul pentru Octavian plecand de la aceasta si exemplul unui coleg. Nu stiu de ce nu raspund avocatii, eventual un domn decan pentru ca fiecare breasla juridica si-a facut regulamente de care nu stiu toti. Pentru a nu fi un subterfugiu intrarea intr-un barou de provincie si apoi sa ceri mutarea la Bucuresti, s-au stabilit niste reguli care totusi nu pot depasi limitele legii, care este destul de saraca in astfel de prevederi. Au dreptate si cei din provincie, dar nu inseamna ca o astfel de profesie liberala trebuie sa sperie prin reguli mai stricte ca la magistrati sau politisti. Daca nu intervine vreun decan sau consilier de la barouri cu un raspuns mai clar, cred ca trebuie sa discuti problema direct cu cei doi decani, de unde vrei sa pleci si unde vrei sa ajungi. Numai bine.
Exact asa hotarasem sa procedez.
Va multumesc inca o data domnule Costin.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Transferul in alt barou anca0304 anca0304 Buna Ziua! Am o mare rugaminte. Poate cineva sa imi spuna daca promovand examenul de admitere in Baroul Bucuresti, pot sa ma inscriu ca avocat stagiar in ... (vezi toată discuția)
Stagiatura valery valery As vrea sa stiu daca se poate sa faci stagiatura in alt judet decat cel unde ai luat examenul! Normal ca mi s-a spus ca nu, dar atata timp cat nu esti inscris ... (vezi toată discuția)
In timpul celor doi ani dupa admiterea in profesie daca nu gasesc indrumator pot lucra in alta parte? ContSters89182 ContSters89182 Buna ziua. Daca cineva reuseste la examenul de admitere barou, si nu gaseste pe parcursul a cei 2 ani avocat indrumator, poate lucra in tot acest timp la ... (vezi toată discuția)