avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1981 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie instanta

Buna ziua,


Va rog sa ma ajutati cu un raspuns.
Mama a intentat proces firmei unde a lucrat pe motiv ca nu i-au fost platite timp de o luna in perioada 06.09.2010-01.10.2010 drepturile salariale aferente.
Precizez ca administratorul firmei a decedat intre timp.
Nu s-a prezentat nimeni la proces din partea firmei (cred ca a fost numit baiatul administratorului acum in functie).
Mama a fost intrebata de catre judecator ce pretinde si a solicitat drepturile salariale aferente perioadei mai sus mentionate si de asemenea plata contributiei la pensie pentru perioada pt care nu i-a fost platita(intre timp a tot fost la toate institutiile acreditate: ITM, Casa de pensii, Somaj pentru a vedea daca i-au fost achitate contributiile si a obtinut faptul ca firma are datorii la stat reprezentand aceste contributii)...practic nu i-au fost platite de la inceput contributiile.


Astazi a primit din partea Tribunalului urmatoarea decizie:

"Solutie: Admite acţiunea precizata. Obliga intimata sa plătească contestatoarei drepturile salariale aferente perioadei 06.09.2010 - 01.10.2010. Obliga intimata să vireze către bugetul statului contribuţiile aferente drepturilor salariale ce se cuvin contestatoarei pentru perioada 06.09.2010 - 01.10.2010. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28.10.2011. "

Problema e ca obliga firma sa ii plateasca contributiile aferente doar timp de o luna.Oare mama trebuie sa depuna o contestatie invocand ca nu i-au fost platite mai mult timp?

Ce trebuie sa faca mai departe mama cu aceasta decizie?


Astept raspunsul dumneavoastra.


Multumesc,


O zi buna!


Raluca Niculescu
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:03, 1 Noiembrie 2011
Poate face recurs in 10 zile de la comunicarea sentintei
In termen de 10 zile de la comunicarea prin posta? Sau de la comunicarea de pe portal.just.ro, respectiv 28 oct?
De la data la care a primit sentinta.
Va multumesc frumos pentru raspunsuri.
Aveti posibilitatea sa imi spuneti si cum se procedeaza la intocmirea recursului? Pentru ca nu a mai efectuat o astfel de procedura pana acum si nu are un avocat avand in vedere ca aceasta contestatie la decizia de concediere a fost facuta in mod gratuit.

Multumesc anticipat,
gasiti modele pe google. important este sa declare in termen recursul si sa-l motiveze

Alte discuții în legătură

Decizie instanta perlutza perlutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu niste informatii. Mama mea are un proces cu firma unde a lucrat pentru care in data de 28 oct 2011 s-a admis solutia ... (vezi toată discuția)
Explicarea unei hotarari judecatoresti Roxana83 Roxana83 Buna ziua , tocmai am aflat pronuntarea intr-un litigiu de munca si nu inteleg in totalitate pronuntarea , mai bine zis daca am castigat reintegrarea cu ... (vezi toată discuția)
Castig de cauza desfacere disciplinara contract de munca Krissia . Krissia . Dupa ce mi s-a desfacut ilegal contractul de munca am actionat unitatea in judecata. Azi am vazut pe siteul TMB prima solutie data in cauza, solutie ce este ... (vezi toată discuția)