avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1907 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Decizie instanta
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Decizie instanta

Buna ziua,


Va rog sa ma ajutati cu niste informatii.
Mama mea are un proces cu firma unde a lucrat pentru care in data de 28 oct 2011 s-a admis solutia urmatoare: "Admite acţiunea precizata. Obliga intimata sa plătească contestatoarei drepturile salariale aferente perioadei 06.09.2010 - 01.10.2010. Obliga intimata să vireze către bugetul statului contribuţiile aferente drepturilor salariale ce se cuvin contestatoarei pentru perioada 06.09.2010 - 01.10.2010. Cu recurs în 10 zile de la comunicare. Pronunţată în şedinţă publică astăzi, 28.10.2011."

Insa mama a facut recurs la decizia instantei pentru ca era scrisa gresit perioada de acordare a drepturilor solicitate.

Astazi s-a dus din nou si i s-a spus ca se asteapta pronuntarea.

Intrebarea mea este : Cum va trebui sa procedeze ea in continuare pentru a se asigura ca isi va recupera drepturile solicitate de la fostul angajator? Este nevoie sa apeleze la un executor judecatoresc?

Spuneti-mi va rog care este procedura in cele ce urmeaza.


Astept raspunsul dumneavoastra,


Va multumesc anticipat,


O zi buna!

Raluca Niculescu
Cel mai recent răspuns: perlutza , utilizator 20:27, 18 Martie 2012
Apelati la un executor judecatoresc doar in situatia in care angajatorul nu doreste sa puna in aplicare hotararea instantei judecatoresti. Ca urmare, inaintati.i hotararea si apoi vedeti atitudinea angajatorului. SUCCES!
Intrebarea mea este : Cum va trebui sa procedeze ea in continuare pentru a se asigura ca isi va recupera drepturile solicitate de la fostul angajator? Este nevoie sa apeleze la un executor judecatoresc?


1. Dupa pronuntarea hotararii instantei de recurs , va merge la arhiva instantei pentru a solicita o copie legalizata de pe hotarare cu mentiunea ca este irevocabila.

2. Odata cu obtinerea acestei copii legalizate de pe hotarare , va depune o cerere catre angajator pentru a pune in executarea hotararea instantei.

3. Daca in decurs de 15 zile de la data depunerii cererii , angajatorul nu achita drepturile salariale restante , atunci mama dvs poate depune o plangere penala pentru savarsirea infractiunii prevazute de art.261 C.mun. sau poate apela la un executor judecatoresc.
Va multumesc mult pentru raspunsuri.


O seara cat mai placuta!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie instanta perlutza perlutza Buna ziua, Va rog sa ma ajutati cu un raspuns. Mama a intentat proces firmei unde a lucrat pe motiv ca nu i-au fost platite timp de o luna in perioada ... (vezi toată discuția)
Acte necesare executare silita perlutza perlutza Buna seara, Am obtinut in litigiu de munca o hotarare definitiva si irevocabila. As vrea sa va intreb cum se procedeaza in continuare ? Se legalizeaza ... (vezi toată discuția)
Care sunt pasii urmati dupa hotararea definitiva a curtii de apel ? rrobyfm rrobyfm Buna ziua. Tocmai am castigat un recurs la curtea de apel si nu stiu cat mai am de asteptat pana ma reintorc la vechiul meu loc de munca ( bugetar la AJOFM). ... (vezi toată discuția)