Intrebare: Un drept castigat, este garantat sau nu, de Constitutia Romaniei?Daca da, nu credeti ca este anticonstitutional sa nu mi se acorde reducerea varstei de pensionare potrivit grupei I, inscrisa in cartea de munca, potrivit legilor in vigoare
intre anii 1982 - 1995, cand am lucrat in tr-un loc de munca incadrat la grupa I ?
Poate ca dupa anul 2000, conditiile de lucru au devenit mai bune in acest loc de munca si nu mai este motivata o astfel de reducere, iar in viitor guvernantii nostrii sa considere o placere munca in astfel de locuri si sa nu mai acorde nici o reducere.
Fac referire la Elaborarea otelurilor in cuptoare electrice si Siemens Martin.
Activitatea din otelarii este incadrata si in Legea 263/2010 in conditii speciale de munca.Dv. puteti sa beneficiati de aceasta reducere daca locul dv.de munca se regaseste in lista cu unitatile si locurile de munca care au primit avizul pt.incadrare in conditii speciale de munca.Pana la Legea 19/2000 aproape tot personalul din combinate siderurgice era incadrat in gr.I-a de munca.In Legea 19/2000 se specifica ca personalul care a lucrat in gr.I-a de munca se poate pensiona cu aceleasi drepturi pana la data de 01.04.2011.
Nu m-ati dumirit.Locul se regaseste pe liste (anexa 1), unitatea insa nu se regaseste in anexa 2.Tocmai aici este problema.Conform noii legi, nu beneficiez de reducerea acordata pana in 2011, ori eu am muncit in aceleasi conditii cu cei care au putut iesii la pensie in 2011 cu reducerea varstei de pensionare cu cca.50%, dupa aceasta data obtinand o reducere de numai 25%.Unde este dreptatea si cum ramane cu constitutionalitatea drepturilor dobandite?
Au beneficiat de prevederile Legii 19/2000 si au reusit sa iasa la pensie pana la data de 01.01.2011.Era bine daca ridicati problema de constitutionalitate a unei legi inca de la punerea ei in aplicare,la 01.04.2001,in lege se specifica ca persoanele care au lucrat in gr.I-a de munca si unitatea unde lucreaza nu obtine avizul pt.incadrare in conditii speciale mai pot beneficia de reducerea varstei de pensionare pt.gr.I-a de munca pana la 01.04.2011,data care a fost devansata de aplicarea Legii 263/2010 la 01.01.2011.Eu stau si ma gandesc la cei care indeplineau conditiile de pensionare in luna decembrie a anului 2010 si nu au reusit sa se pensioneze din cauza art.178 din lege.