avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 863 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Se mai poate amana legal pensionarea?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Se mai poate amana legal pensionarea?

Buna ziua!
Doresc sa va adresez o intrebare - pentru o persoana (femeie) care trebuie sa-si depuna dosarul de pensionare, se mai poate prelungi legal ramanerea in activitate? adica persoana respectiva doreste sa mai ramana in serviciu... Mentionez ca lucreaza la institutie publica.
Va multumesc cu deosebit respect!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:10, 1 Noiembrie 2011
Din pacate nu se poate, conf art 56, al 1), lit c), contractul de munca inceteaza de drept la data implinirii cumulative a conditiilor de virsta standard si a stagiului minim de cotizare pentru pensionare.
Va multumesc!
ma gandeam ca poate mai exista vreo "portita" de a mai ramane in activitate...!!!!!
DVS, mi-ati dat cadrul legal din legea 263/2010?
Cea ce vi s-a raspuns este prevederea din Codul Muncii ... insa o persoana pensionata pentru limita de varsta poate cumula pensia cu salariul ...avand in vedere ca doreste sa lucreze in sectorul bugetar , atunci pentru a putea lucra in sectorul bugetar trebuie pensia neta sa nudepaseasca nivelul salariului mediu brut pe economie utilizat la fundamentarea bugetului asigurarilor sociale de stat si aprobat prin legea bugetului asigurarilor sociale de stat - art.17 din Legea nr.329/2009.

Salariul mediu brut pe economie este 2022 lei, pentru 2011 ...
Ce formalitati trebuie indeplinite pentru ca o persoana careia i-a expirat CIM de drept si a carei pensie nu depaseste salariul mediu brut pe tara sa poata fi mentinuta in activitate? Trebuie organizat concurs pentru post si incheiat un nou contract de munca?

Alte discuții în legătură

Si pensionar si salariat ContSters294253 ContSters294253 Buna dimineata.As dori sa stiu o informatie referitoare la un salariat, msau un pensionar din domeniul bugetar,pentru ca in domeniul privat nu sunt probleme, ... (vezi toată discuția)
Cumulul pensiei cu salariul nfurdea@yahoo.com nfurdea@yahoo.com Am pensie 1000 lei si am mai lucrat ca asistenta la centrul de sange(la stat). As dori sa-mi spuneti daca dupa noul cod al muncii mai am dreptul sa lucrez in ... (vezi toată discuția)
Cumul pensie salariu la bugetari amliliana amliliana daca sunt pensionata pentru limita de varsta si lucrez in domeniul bugetar, imi pot continua activitatea (pensia + salariul nu depasesc venitul mediu pe ... (vezi toată discuția)