avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 708 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Imatricularea unui autoturism
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Imatricularea unui autoturism

am cumparat o masine si nu pot sa optin certificat fiscal, ce pot face ca so inmatriculez pe numle meu ?/persoana de la care am cumparat masina nu era propritar in acte . iar propritaru o radiase de circa un an si ceva de la fisc . ce pot face ???
Ultima modificare: Luni, 31 Octombrie 2011
andreixy82, utilizator
Cel mai recent răspuns: andreixy82 , utilizator 13:04, 7 Noiembrie 2011
Mergeti la adm financiara si o sa va lamureasca cineva de acolo.
nu ma pot ajuta , cica sai aduc eu persoanele care sau folosit de masina de cand a radiato proprietaru si pana am cumparato eu . eu vreau sa stiu daca o pot imatricula si fara un certificat fiscal ??
Incercati da identificati propietarul pentru a obtine de la el un extras de rol (Anexa nr. 14
Model 2009 ITL 039 ) in care va aparea autoturismul respectiv cu data scoaterii de pe rol. Daca il gasiti si nu vrea sa obtina acest extras il puteti da in judecata deschizand actiunea civila pentru obligatia de a face (art.1077 - 1079 Vechiul C.civ. - a se vedea numerotarea in noul cod civil).
[ link extern ]
Speta similara: [ link extern ]
L.C.
pot sau nu so imatriculez fara certificat fiscal ?? daca da ce trebuie sa fac
??
Fara certificatul fiscal nu se poate inmatricula masina.
Procedati cum v-am spus mai sus si eventual, inainte de a-l actiona in judecata pe propietar incercati sa vedeti daca puteti obtine de la fisc acest certificat fiscal (administratia financiara de care apartine propietarul cu domiciliul). Este foarte probabil ca acesta sa aiba datorii la fisc si chiar si in cazul in care functionarii sunt binevoitori, oricum nu-l veti obtine daca nu se achita debitele.
Discutii pe aceeasi tema:
www.avocatnet.ro/content/for...
[ link extern ]
[ link extern ]
L.C.
Ultima modificare: Miercuri, 2 Noiembrie 2011
Laura Ciobeica, moderator

Alte discuții în legătură

Am cumparat auto fara certificat fiscal djmar1u5 djmar1u5 Buna ziua ... am cumparat de curand un auto pe baza de contract v/c . am primit cartea masinii certificat de inmatriculare . Proprietarul care apare pe cartea ... (vezi toată discuția)
Cumparare autovehicul SirbuMihai SirbuMihai Buna ziua! Am si eu cateva nelamuriri. Vreau sa cumpar un autoturism,dar nu are timbru de mediu achitat. Propietarul mi-a spus ca nu trebuie achitat, deoarece ... (vezi toată discuția)