Exercitarea fără drept a unei profesii
Exercitarea fără drept a unei profesii sau a oricărei alte activităţi pentru care legea cere autorizaţie, ori exercitarea acestora în alte condiţii decât cele legale, dacă legea specială prevede că săvârşirea unor astfel de fapte se sancţionează potrivit legii penale, se pedepseşte cu închisoare de la o lună la 1 an sau cu amendă.
Daca doar pretinde ca este avocat fara sa desfasoare un act conform profesiei nu se incadreaza la niciun articol de lege, deoarece nu este infractiune.
Daca exercita aceasta profesie, dar fara autorizatie atunci fapta se incadreaza in articolul mentionat de domnul @Alex_Munteanu.
Si in cele din urma, daca se da drept avocat numai pt a obtine anumite sume de bani, incadrarea se poate face la art 215 "Inselaciune".
Doamna care s-a dat avocata a pretins ca imi deschide un proces si mi-a luat 4000 euro dar procesul nu a fost deschis si nici nu e avocata macar .
Va multumesc Domnule Muntean pt raspuns
Din pacate, atunci cand ati platit 4000 de euro, nu v-ati gandit sa va luati si o masura de precautie(contract de asistenta juridica, chitanta)? Sunt multi cei care incearca sa insele lumea, insa o pot face pt ca au pe cine.
Din speta pe care ati prezentat-o, fapta de care spuneti este o inselaciune, cu consecinte destul de mari(pedeapsa de la 3 la 15 ani). Va propun sa consultati un AVOCAT, sa-i prezentati in detaliu cum ati procedat, iar el stie ce sa faca in continuare.
Inselaciune
robert1223
sunt acuzat intr-un caz de inselaciune , am un prieten in detentie care m-a sunat cu rugamintea sa ii fac si lui o scrisoare din partea uni cunoscut pentru o ... (vezi toată discuția)