avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi

Miercuri, 29 ianuarie, are loc evenimentul: Noutăți fiscale 2025 din perspectivă contabilă: Sesiune cu Cristian Rapcencu. Participă →

Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general Recuperare plata gresita
Discuție deschisă în Contabilitate în general

Recuperare plata gresita

Buna ziua,

Am facut o plata gresita, prin internet banking, in sensul ca de la un furnizor (care are 2 firme) aveam 2 modele de plata, si, din greseala, i-am platit pe o alta firma decat cea care imi emisese factura.
De la banca mea mi s-a spus ca furnizorul trebuie sa returneze banii cu specificatia ca este "incasare eronata", furnizorul insa imi spune ca firma respectiva are activitatea suspendata si poprire pe contul respectiv.
Ce pot sa fac eu in situatia data, pentru a recupera suma respectiva, si a o platesc catre firma corecta.
Multumesc.

Cel mai recent răspuns: marcel73 , utilizator 09:47, 1 Noiembrie 2011
Daca nu ajungeti la o intelegere cu furnizorul, ca sa considere plata facuta gresit drept o plata facuta in contul celei de-a doua firme, va trebui sa actionati in judecata firma in contul careia ati facut plata.
Avand in vedere dificultatile financiare pe care firma le intampina (activitate suspendata, poprire asupra conturilor), va fi practic greu sa va recuperati banii.
Alimanescu George a scris:

Avand in vedere dificultatile financiare pe care firma le intampina (activitate suspendata, poprire asupra conturilor), va fi practic greu sa va recuperati banii.

Si in ipoteza ca nu mai recuperam banii, cum justificam contabil plata facuta?
decizie de imputare pentru suma respectiva.
@jeorj

Daca @marcel73 este asociatul societatii sau administratorul acesteia i se va imputa suma? Hai sa fim seriosi.

Pana la clarificarea situatiei, nu puteti inregistra plata catre furnizorul respectiv. Inregistrati plata in contabilitate in cont 473 - Sume in curs de clarificare. Pentru a putea mentine relatia cu partenerul de afaceri, va trebui sa ii achitati contravaloarea facturii. :(

Asa cum v-a sfatuit si George mai sus, suma ce ati platit-o eronat trebuie sa o recuperati in instanta. Cu multa rabdare...:yes:
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Monica Ionescu, Consultant fiscal
Multumesc mult pentru raspunsuri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cum pot trece un 401. in 473? analici analici Buna ziua U furinzor are in balanta sald final pe credit -924 lei dorec sa il duc in contul 473 .Va rog ma puteti ajuta cu nota ctb ?Va multumesc. (vezi toată discuția)
Cont 473 nicolpa nicolpa Am facut din gresala o plata la un furnizor si am facut nota 473=51212.Din pacate furnizorul nu ne-a restituit inca banii.Ce fac las suma in 473 (la bilant) ... (vezi toată discuția)
Plati card mutzunake mutzunake Buna Ziua, Am un card de debit pe firma , cu care platesc diverse cumparaturi , gen Billa, Selgros , masa servita . La fiecare plata cu cardul pe langa ... (vezi toată discuția)