avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 558 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... condamnat cu executare
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

condamnat cu executare

Buna ,am fost condamnat la un an inchisoare pentru conducere cu permisul suspendat in termenul de incercare ,atata timp cat anterior fusesem condamnat la 6 luni cu suspendare ,revocandu/mi astfel suspendarea . Am facut recurs credeti ca> curtea va fi mai indulgenta ar putea sa/mi dea o amenda sau tot cu suspendare ?:((#-omultumesc anticipat
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: pasm , utilizator 19:42, 31 Octombrie 2011
nici o sansa.
daca in termenul de incercare condamnatul a savarsit o noua infractiune cu intentie, pedeapsa pentru noua infractiune nu se poate da decat cu executare
Puţin probabil, întrucat aţi comis în termenul de încercare o nouă infracţiune intenţionată.
Vedeţi art. 83 C. penal-Art. 83, revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni în termenul de încercare.
Dacă noua infracţiune ar fi fost una din culpă , era posibilă din nou suspendarea.
Ramâne la latitudinea instanţei însă, unii autori în materie amintesc de posibilitatea acordarii unei noi suspendări dacă noua pedeapsă , cumulată cu restul de pedeaspsă din prima condamnare, nu depâşeşte 2 ani.
Uneorii în practică se mai acordă, însă în cazul celor care erau minori, atât la prima infracţiune, cât şi la a doua.
Multumesc din suflet si succes,legally
multumesc ,mariana
DECIZIA Nr. 1 din 17 ianuarie 2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.

1. Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu poate fi dispusă pentru pedeapsa stabilită în cazul săvârşirii în cursul termenului de încercare a unei infracţiuni intenţionate sau praeterintenţionate, pedeapsă la care a fost cumulată o altă pedeapsă, ca urmare a revocării suspendării condiţionate a executării acestei din urmă pedepse, chiar şi în cazul îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 81 din Codul penal.

2. Suspendarea condiţionată a executării nu poate fi dispusă nici în ceea ce priveşte pedeapsa rezultantă, obţinută prin aplicarea mecanismului prevăzut de art. 83 alin. 1 din Codul penal.

Nu se poate dispune suspedarea in cazul tau.

Alte discuții în legătură

Conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate DTonik DTonik Daca pentru conducerea unui autovehicul in stare de ebrietate cineva este condamnat la 1 an si 2 luni inchisoare cu suspendarea conditionata a pedepsei pe ... (vezi toată discuția)
Injurii si amenintari adrianionica adrianionica fostul meu prietenul meu a fost condamnat cu suspendare 3 cu 5 ani pentru talharie.acum ma tot ameninta cu bataia si vorbe urate.daca eu ma duc sa depun ... (vezi toată discuția)
Revocare suspendare, ce e de facut? ionut214 ionut214 Buna seara, Am o cunostinta care se afla acum in inchisoare. In perioada 2001-2003 a fost judecat in lipsa la un proces penal ..finalizandu-sein februarie ... (vezi toată discuția)