Buna ,am fost condamnat la un an inchisoare pentru conducere cu permisul suspendat in termenul de incercare ,atata timp cat anterior fusesem condamnat la 6 luni cu suspendare ,revocandu/mi astfel suspendarea . Am facut recurs credeti ca> curtea va fi mai indulgenta ar putea sa/mi dea o amenda sau tot cu suspendare ?:((#-omultumesc anticipat
nici o sansa.
daca in termenul de incercare condamnatul a savarsit o noua infractiune cu intentie, pedeapsa pentru noua infractiune nu se poate da decat cu executare
Puţin probabil, întrucat aţi comis în termenul de încercare o nouă infracţiune intenţionată.
Vedeţi art. 83 C. penal-Art. 83, revocarea în cazul săvârşirii unei infracţiuni în termenul de încercare.
Dacă noua infracţiune ar fi fost una din culpă , era posibilă din nou suspendarea.
Ramâne la latitudinea instanţei însă, unii autori în materie amintesc de posibilitatea acordarii unei noi suspendări dacă noua pedeapsă , cumulată cu restul de pedeaspsă din prima condamnare, nu depâşeşte 2 ani.
Uneorii în practică se mai acordă, însă în cazul celor care erau minori, atât la prima infracţiune, cât şi la a doua.
DECIZIA Nr. 1 din 17 ianuarie 2011 a Inaltei Curti de Casatie si Justitie.
1. Suspendarea condiţionată a executării pedepsei nu poate fi dispusă pentru pedeapsa stabilită în cazul săvârşirii în cursul termenului de încercare a unei infracţiuni intenţionate sau praeterintenţionate, pedeapsă la care a fost cumulată o altă pedeapsă, ca urmare a revocării suspendării condiţionate a executării acestei din urmă pedepse, chiar şi în cazul îndeplinirii condiţiilor prevăzute de art. 81 din Codul penal.
2. Suspendarea condiţionată a executării nu poate fi dispusă nici în ceea ce priveşte pedeapsa rezultantă, obţinută prin aplicarea mecanismului prevăzut de art. 83 alin. 1 din Codul penal.