avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 484 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Impozit pe profit Deduceri fiscale pt.PFA
Discuție deschisă în Fiscalitate - Impozit pe profit

Deduceri fiscale pt.PFA

As dori sa stiu de ce deduceri fiscale pot beneficia in calitate de PFA.Am incheiat un contract de comodat prin care imi revine 50% din suprafata apartamentului meu cu 3 camere, de asemenea am in comodat masina.Pot deduce cheltuieli cum ar fi mobilier de birou sau reparatii grup sanitar?In ce conditii pot deduce cheltuielile legate de benzina consumata?
Multumesc anticipat pt consultatie!
Cu stima,
Rodastrid
Cel mai recent răspuns: Ana Muntianu , Consultant fiscal 18:31, 17 Noiembrie 2011
Cu privire la cheltuielile cu combustibilul, lucrurile sunt relative, intrucat nu ati precizat obiectul de activitate.
Cu privire la cheltuielile aferente spatiului, puteti deduce acele cheltuieli efectuate in scopul desfasurarii activitatii (pot fi deduse acele cheltuieli legate de mobilarea si intretinerea spatiului, insa doar cu respectarea regulii anterior mentionate).
rodastrid a scris:

As dori sa stiu de ce deduceri fiscale pot beneficia in calitate de PFA.Am incheiat un contract de comodat prin care imi revine 50% din suprafata apartamentului meu cu 3 camere, de asemenea am in comodat masina.Pot deduce cheltuieli cum ar fi mobilier de birou sau reparatii grup sanitar?In ce conditii pot deduce cheltuielile legate de benzina consumata?
Multumesc anticipat pt consultatie!
Cu stima,
Rodastrid

Mobilier de birou - puteti sa deduceti valoarea integrala, in conformitate cu legile in vigoare. Daca mobilierul se incadreaza in categoria activelor imobilizate, deducerea se va face pe masura amortizarii.
Reparatiile la grupul sanitar - se deduc in proportie de 50%, in conformitate cu contractul de comodat - fac parte din cheltuielile de intretinere a locatiei respective din care PFA utilizeaza doar 50%.
Cheltuielile cu combustibilul, daca nu va incadrati in exceptiile prevazute de Codul Fiscal - sunt nedeductibile (cel putin pana la data de 31.12.2011).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pfa-deducere benzina+diurna Silviu_r Silviu_r Am un PFA neplatitor de TVA si imi desfasor activitatea in toata tara. Am contract de comodat pe masina proprie. Am tot citit pe forumuri si in legislatie dar ... (vezi toată discuția)
Ce cheltuieli poate deduce pfa? bygserv bygserv Buna ziua. Revin din nou pe acest forum ( foarte folositor dealtfel ) cu inca o intrebare. Inafara de cheltuielile cu achizitia produselor care privesc ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli deductibile prin pfa tra65 tra65 Buna ziua, Sunt un incepator in business. Recent (o saptamana) am infiintat un PFA si inca nu-mi este clar ce cheltuieli se pot deduce, pe o astfel de ... (vezi toată discuția)