avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Traduceri Onorariile traducãtorilor de la Consulate
Discuție deschisă în Traduceri

Onorariile traducãtorilor de la Consulate

Traducatorii autorizati angajati la consulate pot pretinde onorarii pentru traduceri de acte ( certificate de nastere, casatorie, etc. )?
Traducerea acestui tip de documente nu face parte din atributiile lor. Care este baza legala pentru aceasta speta?

Multumesc anticipat.
Cel mai recent răspuns: cristinaozturk , utilizator 20:13, 1 Noiembrie 2011
Pai si ati vrea sa o faca gratis? Este legal sa ceara onorarii si taxa consulara pentru traducerea actelor.
Da, dar traducatorii angajati la consulate primesc un salariu lunar de la MAE. Au dreptul sa incaseze si onorarii pentru documentele care se traduc la consulat? Exista o baza legala pentru aceasta?
Ei primesc un salariu lunar pentru traducerea documentelor consulare interne ale Ambasadei si nu pentru public.
Da, aveti dreptate.

Multumesc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatanie romana executare executare Buna ziua! Am o intrebare cu privire la dreptul de cetatenie romania. Voi incerca sa fiu cat se poate de concis! Am o prietena romanca, care locuieste in ... (vezi toată discuția)
Casatoria la ambasada romaniei in manila dintre o persoana romana si una filipineza popescuclaudiu popescuclaudiu buna ziua ...ma poate ajuta cineva in legatura cu actele personale , ca cetatean roman, ce trebuiesc prezentate la ambasada romaniei din manila in vederea ... (vezi toată discuția)
Casatorie intre un cetatean roman si o basarabeanca dselepco dselepco Buna ziua! Sant cetatiana al Republicii Moldova, an prezent ma aflu an Italia. De 3 ani traesc cu roman si am hotarat sa ne casatorim si sa ne mutam cu taraiul ... (vezi toată discuția)