Buna seara!As dori si eu niste informatii,daca se poate.Sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean german.Casatoria a avut loc in Romania,insa am locuit in Germania.Din luna aprilie,de la sfarsitul lunii de fapt,am plecat de la el,in urma faptului ,ca in acest mariaj,am fost amenintata de sute de ori.Ca atare nici nu se pune problema unui divort de comun acord.Daca depun de exemplu divort,la inceputul lunii noiembrie,trebuie neaparat sa ma prezint?Nu poate sa ma reprezinte un avocat pe tot parcursul procesului?In aprilie am fi implinit 3 ani de la casatorie.
Cam cat ar dura procesul de divort,daca depun maine?Chiar dureaza un an de zile?Mentionez faptul ca nu avem nimic de impartit,nici copil,nici avere.Nimic.Nu vreau ca la proces sa se aminteasca de vreo amenintare,categoric nu.Eu vreau sa fie considerata culpa comuna si gata.Va multumesc!
Daca puteti face dovada de ce nu va puteti prezenta personal la procesul de divort, atunci puteti fi reprezentata de avocat.
In ceea ce priveste durata, sunt multe aspecte de discutat: unde va trebui citat sotul... gradul de incarcare cu dosare al instantei unde depuneti divortul... modalitate a de indeplinire a procedurii de citare (care depinde in mod exclusiv de salariatii instantei!) ... etc.
Inteleg,insa daca fac astfel incat ,ca el sa depuna divortul,el va trebui sa vina in tara sa depuna?sau ar putea depune si de acolo?In aceasta situatie,evident,ca nu as avea nimic de obiectat,nu m-as opune deloc( dar nici nu m-as prezenta,in urma amenintatilor lui foarte dese).in aceasta situatie daca nu m-as opune si el ar intenta sa zicem divortul in tara ,cat ar dura?
Da,stiu,ca,daca as fi apelat la politie si as fi avut un avocat,as fi avut castig de cauza,as fi avut pensie de intretinere.Am preferat sa nu incep asa ceva.E mai indicat,tinand cont de mai multe aspecte legate de capacitatea mintala a unei persoane.
Sunt casatorita de aproape 3 ani cu un cetatean german.Casatoria a avut loc in Romania, insa am locuit in Germania.Din luna aprilie,de la sfarsitul lunii de fapt,am plecat de la el...
Casatorie fara voie
madallina
BUNA LA TOATA LUMEA MA NUMESC MADALINA
PROBLEMA MEA E MAI DELICATA M-AM CASATORIT INTR-O TARA UE CU O PERSOANA NON UE DOAR PENTRU A OBTINE ACEA PERSOANA ACTE ... (vezi toată discuția)