sunt un PFA nou infiintat si nu am prea multe cunostinte cu privire la modul in care trebuie sa tin contabilitatea. Mi-a recomandat cineva programul de contabilitate SAGA pentru a tine evidenta. La inregistrarea unei cheltuieli am inteles ca trebuie sa printez obligatoriu bonul de consum . Trebuie printat si NIR-ul sau acesta este valabil doar pentru societati comerciale ?
Nota de receptie si constatare de diferenta se completeaza conform rubricilor formularului tipizat, in baza facturilor (ori avizului de insotire a marfii atunci cand nu primesti factura odata cu marfa). Este dovada intrarii in patrimoniu a bunurilor respective. Poti folosi si borderou de achizitii. Eu zic ca macar o perioada, la inceput, sa angajezi un contabil cu o norma de 2 ore/zi, cred ca iti permiti si te costa mai putin decat te vor potcovi AIA.
Combustibil
luciapap
Buna ziua,bonul de benzina se inreg in ct 3022 sau direct in ct de chel 6022?
Unii sustin ca trebuie sa il trecem in 3022 si apoi pe 6022, altii direct pe ... (vezi toată discuția)
Intrebare
alina240
O SC platitore de TVA presteaza servicii de constructii intr-o tara UE. De acolo din tara respectiva cumpara unele obiecte de inventar si unele consumabile. ... (vezi toată discuția)
Webinar: Fiscalitate și digitalizare în 2025. Ce știm și ce urmează?
ACCA, cea mai mare asociație internațională în domeniul financiar-contabil, vă invită să participați la un eveniment gratuit destinat profesioniștilor care doresc să afle cele mai recente noutăți legate de sistemul fiscal din România.
În cadrul webinarului, care va avea loc pe 26 februarie la ora 10:00, Delia Cataramă, Tax Partner Viboal FindEx, va aborda principalele modificări fiscale aplicabile în 2025 companiilor, cu focus pe impactul asupra profitabilității și cash-flow-ului acestora.