avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... Pagubit rca-Pot sa rezolv pe latura penala acesta ...
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

Pagubit rca-Pot sa rezolv pe latura penala acesta probleme?

In urma cu o luna de zile am fost acrosat de un alt autoturism si prin urmare am fost la constatarea amiabila deoarece si-a recunoscut vina.Problema este ca am fost la reprezentanta si am facut un deviz estimativ de reparati si se ridica la suma de 8000 lei.Partea nasoala este ca am cerut banii inainte de reparatie cum prevede legea(ordonanta 5,art 50 pe care il si anexez)dar cei de la asigurari nu vor sa-mi deconteze decat 2500 lei doarece scad tva-ul la piese si manopera,etc.Nu trebuie sa ma despagubeasca cu toata suma integral?Eu daca vreau repar masina daca nu o repar treaba mea.Ei nu trebuie sa plateasca suma de 8000 lei asa cum prevede legea?
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
Gabriela Mihai, Avocat
Cel mai recent răspuns: ZeosSupreme , utilizator 15:56, 1 Noiembrie 2011
Nu are nicio legatura cu penalul. Nu o poti rezolva pe "aceasta ramura" si nici pe alta ramura.
E foarte corect daca vrei sa iti repari masina in regie proprie sa nu iti dea tva pe manopera.

Crezi ca doar la tine s-a impartit smecheria, sa repari masina la coltu blocului si asigurarea sati plateasca piesele si manopera ca la service autorizat? E si normal sa nu se poata asa ceva.

E asigurata o repari si decontenzi facturile. Vrei s-o faci pe "regie proprie" fa-o! dar nu te astepta sa ramai cu bani:)))

Sau cum ai zis tu ca "Eu daca vreau repar masina daca nu o repar treaba mea" ->aberatie mare.
Crezi ca daca o lasi lovita la urmatoru accident te mai despagubeste inca o data?? eventual tot asa cu banii direct in mana in mana la pret de Porshe Romania?:)))

In baza raportului inspectorului daune si a facturilor si chitantelor pe care le aveti sesizati ANPC si CSA pt recuperarea diferentei. Plangere penala- doar daca reusiti sa dovediti ca sunteti victima unui abuz din partea firmei de asigurari, dupa constatarile ANPC si CSA.
Nu e vorba de smecherie prietene dar voiam sa o repar la alta reprezentanta pt ca lucreaza mai bine nu la service sant.Daca nu esti in domeniu abtine-te si lasa pe altii sa raspunda care au habar cat de cat.Ms anticipat "SMECHERIE"
sunt in domeniu prietene:)) Radeam ca ai deschis acest topic in penal.... ce sa mai discutam. La revedere
Ultima modificare: Marți, 1 Noiembrie 2011
ZeosSupreme, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Acte cerute de asiguratorul rca al vinovatului. e un abuz? kartush1977 kartush1977 Salut pe aceasta cale pe toti membrii foumului si pun cateva intrebari legate de un accident in care am fost lovit din spate. Mai exact treaba sta cam asa: am ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare 50% Ellarm18 Ellarm18 Buna seara! Am avut un accident, s a stabilit ca este culpa comuna, cei de la asigurare mi au oferit despagubire de 50% si m au pus sa aleg un service dintr o ... (vezi toată discuția)
Despagubire asigurare rca stefan-dinca stefan-dinca Buna ziua! In luna Noiembrie am avut un accident de masina. Neavand Casco, am bagat masina pe RCA-ul celui care m-a lovit. Masina a fost bagata in service, ... (vezi toată discuția)