avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... tulburarea linistii publice
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

tulburarea linistii publice

Buna seara!

Am incercat de vreo 2 saptamani sa conving verbal niste studenti care stau deasupra mea sa lase muzica mai iicet dupa 22:00 seara...dar fara succes.
Politia am chemat-o o singura data dar tot nu a avut efect, parca mai rau fac acum.
As vrea sa o iau pe linia de avocati.....si va rog sa-mi spuneti la cat s-ar duce costurile in cazul in care ii chem in instanta.
Trebuie dat in judecata chiriasii sau proprietaru apartamentului?
Cel mai recent răspuns: max-alex , utilizator 13:23, 4 Noiembrie 2011
Nu exista aceasta varianta... deci "pe linia de avocati" drumul nici macar nu poate incepe... ca vecin nu exista nicio actiune in justitie pe care sa o aveti la indemana...

Doar politia poate rezolva ceva. Daca nu a facuto inseamna ca nu au fost probleme majore
se dau amenzi destul de grase pentru tulburarea linistii dupa ora 22 - ciudat ca politia nu i-a amendat, li s-o fi facut mila de ei sau poate i-o fi prins intr-un moment de pauza sau erau politistii fara chef de munca.

mai sunati la sectie, poate e bine sa sunati si la alta politie alternativ - cea locala, de ex., poate vine un echipaj mai serios. luati numele politistilor care vin si discutati cu ei. sunt anumite perioade din luna cand politaii trebuie sa faca planul la amenzi si taxeaza tot ce misca.

daca chiar nu actioneaza sau respectivii isi continua practicile in ciuda amenzilor, mergeti pana la sectie si depuneti o plangere scrisa - si aia sunt obligati sa rezolve cumva - probabil o sa-i invite pana acolo pe respectivii sa discute cu frumosul si asta va fi destul.

pana sa ajungeti sa cereti daune pentru incalcare drept la proprietate, stres si alte motive pe care le puteti gasi, trebuie sa documentati mai bine cazul si sa vedeti de unde sa cereti aceste daune.

cu proprietarul nu aveti o cale de atac pana cand nu il notificati oficial privind abuzul venit de pe proprietatea lui - si e neclar daca asta se califica pentru ca pare o problema care tine mai degraba de locatar (insa e posibil teoretic ca si proprietarul sa aiba raspundere) - iar de la studenti probabil nu prea o sa aveti de unde sa luati daune, de obicei nu prea au venituri proprii.

o varianta simpla e sa-l notificati pe proprietar si sa-l amenintati cu proces si daca nu are chef de tribunale se va ocupa el de studentii respectivi - foarte probabil ca ei sa fie mai receptivi daca risca sa ajunga in strada.

iar daca nu, incercati totusi cu politiile - si va functiona pana la urma, depinde si cati bani au respectivii, chiar daca aia mituiesc politistii care vin sa constate si mai scapa de amenzi, tot ii costa ceva distractia ca si spagile astea tot bani sunt, si pana la urma vor renunta.

daca nu merge si nu merge, am vazut la cineva care are niste insi cam periculosi deasupra si n-are curaj sa-i reclame la politie, si-a pus un tavan fals cu un strat cred ca de burete sau vata minerala - inteleg ca functioneaza in majoritatea timpului - si daca chiar ajungeti la proces, pastrati facturile si il treceti la daune.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tulburarea linistii andrei_emil andrei_emil Buna ziua, Am o problema cu vecinii de deasupra. Intre orele 22 si 08 (cand am nevoie de odihna) ei fac galagie: tropaie, vorbesc tare, muta mobila, ... (vezi toată discuția)
Probleme cu vecinii galmel galmel Stimati Domni/Doamne, Imi cer scuze ca va inoportunez cu problemele personale, dar va rog frumos ma ajutati cu un sfat competent si eficient. Locuiesc ... (vezi toată discuția)
Vecin galagios trueblack trueblack Buna seara, Am un vecin de deasupra mea care de aproximativ o luna face zgomot si galagie in fiecare zi.I-am spus ca zgomotul e prea mare (intre timp am fost ... (vezi toată discuția)