avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 748 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... cazier
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

cazier

buna ziua,
Sunt cercetat penal pentru elibare cec cu data gresita. Probabil voi fi condamnat cu suspendare.
In cat timp voi avea cazierul curat.

va multumesc
Cel mai recent răspuns: mirela_man , utilizator 21:27, 2 Noiembrie 2011
depinde ce pedeapsa veti primi.
O pedeapsa cu suspendarea conditionata a executarii pedepsei presupune, pe langa aplicarea pedepsei , si un termen de 2 ani care se alatura pedepsei( pedeapsa , confrom art. 81 C. penal , nu poate depasi 3 ani pentru a se putea individualiza astfel pedeapsa) , si care impreuna compun termenul de incercare.
Pe perioada de incercare ar trebui sa respectati unele conditii( de pilda, sa nu mai comiteti alte infractiuni, sa va achitati obligatiile civile, daca exista) , pentru ca la sfarsitul acestui termen sa opereze reabilitarea de drept.
Reabilitarea de drept opereaza doar daca veti respecta aceste conditii si presupune ca veti avea din nou cazierul curat.In caz contrar, suspendarea executarii pedepsei se poate chiar revoca si sa se dispuna executarea pedepsei intr-un loc de detentie.
multumesc

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cand intervine reabilitarea? iuliann2 iuliann2 va rog sa-mi spuneti cand se sterge condamnarea de pe cazier avand urmatoarea sentinta:\"Condamnat la 1 an de inchisoare cu suspendare conform art 81;art 82 ... (vezi toată discuția)
Alcool in aer de 0.84 alex67jjy alex67jjy Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a ... (vezi toată discuția)
Cazier curat felicia-rodica felicia-rodica Sentinta este definitiva cu data de 31.01.2008.S-a primit 6 luni inchisoare cu suspendare in baza art.81 C.pen.si art.71 alin.5 C.pen dispune suspendarea ... (vezi toată discuția)