avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 752 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Alcool in aer de 0.84
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei penale - reguli, acte, termene, căi de atac

Alcool in aer de 0.84

Am si eu o problema..in septembrie 2011 am fost prins de un echipaj al politiei rutiere cu o alcoolemie de 0.84 si in sange 1.50 si 1.30 la a doua proba..a trecut timpu si acum in sfarsit ma chemat in instanta la primu termen ca din cate am inteles nu o sa se termine asa usor..ce pot sa fac acum si la ce sa ma astept?Va multumesc! #-o
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 15:24, 17 Mai 2013
Cu siguranţă nu se va termina nici aşa uşor şi nici prea bine.Aţi putea, dacă aveţi noroc, să primiţi o pedeapsă cu suspendare , în anumite condiţii.Însă cert veţi primi o condamnare .
Da, probabilitatea este destul de mare sa primiti o pedeapsa cu suspendare dar daca convingeti instanta ca regretati sincer comiterea faptei.
Daca nu va rezulta ca manifestati regret este posibil ca instanta sa considere ca trebuie sa fiti reeducat in regim de detentie si sa stati dupa gratii cateva luni bune.
Usor nu se va termina deoarece probabil o sa fiti condamnat, insa se va termina repede daca recunoasteti fapta si nu mai aveti alte probe de administrat.
In cazul in care veti recunoaste fapta, conform art.320 ind.1 cod procedura penala, veti beneficia de reducerea cu o treime a limitelor de pedeapsa si procesul se va termina la primul termen,
Daca nu aveti antecedente penale, puteti beneficia de o pedeapsa cu suspendare conditionata, conform art.81 cod penal.
Am recunoscut fapta si am regretat in fata judecatorului..Am primit un an cu suspendare si 3 ani nu stiu pentru ce..dar nu este definitiva am inteles ca pot face procurori recurs in termen de 10 zile,mai pot sa patesc ceva?Ce nu am voie sa fac acum un an de zile sau 3 ani?Va multumesc

Alte discuții în legătură

Reabilitare de drept DumitruConstantin DumitruConstantin Am fost condamnat in iunie 2009 la pedeapsa de 2 ani si jumatate cu suspendare. Cand intervine reabilitarea? (vezi toată discuția)
Daca primesc o pedeapsa cu suspendare pentru o infractiune raman cu cazier? eu45ani eu45ani daca primesc o pedeapsa cu suspendare ptr. o infractiune ptr. conducere sub influenta alcoolului raman cu cazier ptr. totdeauna sau se prescrie dupa un anumit ... (vezi toată discuția)
Detalii sentinta de condamnare pentru art 87 al.1 din oug.195/2002 alecs_busty alecs_busty Solutie: În baza art. 87 alin. 1 din O.U.G. 195/2002., cu aplicarea art.320 indice 1 alin.7 C.p.p. condamnă pe inculpatul P A M la pedeapsa de 8 luni ... (vezi toată discuția)