avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 501 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Data colectare TVA
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Data colectare TVA

Buna ziua,

Va rog mult sa ma lamuriti in urmatoarea problema:
1. in sept 2011 am livrat bunuri in Romania pe baza de aviz de insotire a marfii.
2. in data de 07.10.2011 am emis factura aferenta livrarii de bunuri.

In decontul aferent carei luni inregistrez TVA-ul colectat aferent livrarii?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: xerxes , utilizator 07:17, 7 Noiembrie 2011
Conf.art.134 indice 2 alin1.din C.F. exigibilitatea intervine la data la care are loc faptul generator
la art.134 indice 1 alin.1Faptul generator intervine la data livrării bunurilor sau la data prestării serviciilor, cu excepţiile prevăzute în prezentul capitol.
Factura daca ati intocmit-o mai tarziu ea nu trebuia sa aiba o data mai mare decat luna in care a avut loc livrarea.Situatia privind gestiunea dvs in acest caz va fi eronata.
Trebuia declarata in decontul lunii septembrie .
Conform legii trebuie sa facturati pana cel tarziu pe data de 15 a lunii urmatoare livrarii marfurilor. Se declara in decontul lunii in care s-a facturat; in cazul dvs., octombrie 2011.
d-le manea, sunteti in eroare, din pacate.
in cazul de mai sus, operatiunea se declara in decontul lunii septembrie, luna in care a intervenit faptul generator si exigibilitatea tva.

ART. 156^2 Decontul de taxă

(1) Persoanele înregistrate conform art. 153 trebuie să depună la organele fiscale competente, pentru fiecare perioadă fiscală, un decont de taxă, până la data de 25 inclusiv a lunii următoare celei în care se încheie perioada fiscală respectivă.
(2) Decontul de taxă întocmit de persoanele înregistrate conform art. 153 va cuprinde suma taxei deductibile pentru care ia naştere dreptul de deducere în perioada fiscală de raportare şi, după caz, suma taxei pentru care se exercită dreptul de deducere, în condiţiile prevăzute la art. 147^1 alin. (2), suma taxei colectate a cărei exigibilitate ia naştere în perioada fiscală de raportare şi, după caz, suma taxei colectate care nu a fost înscrisă în decontul perioadei fiscale în care a luat naştere exigibilitatea taxei, precum şi alte informaţii prevăzute în modelul stabilit de Ministerul Finanţelor Publice.
(3) Datele înscrise incorect într-un decont de taxă se pot corecta prin decontul unei perioade fiscale ulterioare şi se vor înscrie la rândurile de regularizări.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Tva la export B.E.C. ARION B.E.C. ARION cine poate sa-mi spuna la ce rind in declaratia de TVA(300) se trece exportul,si de unde stiu daca este cu drept de deducere sa fara (vezi toată discuția)
Achiziti de servicii intracomunitare ccgmau ccgmau am primit de la un client facturi de chirie pentru tehnica de calcul emise de o firma din germania. facturile sunt pentru lunile aug, sept, oct, nov, au fost ... (vezi toată discuția)
Decont tva Ana M Eliade Ana M Eliade La randul 30 din decontul de TVA trebuie declarat soldul TVA-ului de plata din decontul perioadei fiscale precedente neachitata pana la data depunerii ... (vezi toată discuția)