avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cazier judiciar
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cazier judiciar

Buna ziua,
Am un prieten care a fost condamnat la inchisoare acum 23 de ani, si a ispasit pedeapsa a lucrat pana in prezent, nu a mai fost certat cu legea. Firma la care lucra a dat faliment si acum nu se poate angaja deoarece are aceasta condamnare pe cazierul juridic. Ce pasi poate urma pentru a scapa de aceasta ''pata'' din cazier?
Prietenul dvs. a ispasit pedeapsa integral in regim de detentie? Sau a fost liberat conditionat, intrucat a prestat munca in penitenciar?
Solutia pentru a scapa de condamnarea ce figureaza in cazier ar fi reabilitarea judecatoreasca.
Spuneti-ne cand anume a fost liberat si in ce conditii.
Termenul pentru reabilitarea judecatoreasca , la o condamnare care depaseste 10 ani, ar fi de 7 ani, la care se adauga jumatate din cuantumul pedepsei, deci vreo 19,5 ani.Ceea ce, va imaginati, are mult de asteptat....

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Stergerea cazierului abrassu abrassu Buna ziua Am avut o condamnare de 1,6 luni inchisoare cu suspendare + 2 ani de incercare,asa scrie in sentinta definitiva,anul care urmeaza 2010,pe 6 ... (vezi toată discuția)
Angajare detinut ancuta butnaru ancuta butnaru AM AUZIT CA PERSOANELE CONDAMNATE IN REGIM DE DETENTIE SEME-DESCHIS POT FI ANGAJATE DE S,C SI DE PERSOANE FIZICE .EU AM FIRMA CU MAI MULTI ANGAJATI DAR AM ... (vezi toată discuția)
Ce este suspendarea??? yaro yaro daca primesc 3 ani cu suspendare pt fals si inselaciune iau 3 ani cu suspendare ce inseamna asta ce pot face si ce nu voi fi liber sau voi fi inchis sau ... (vezi toată discuția)