avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 902 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... AM CÂȘTIGAT DEFINITIF ȘI IREVOCABIL PE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

AM CÂȘTIGAT DEFINITIF ȘI IREVOCABIL PE LEGEA 221/2009

Stimați forumiști,

Pe 28 octombrie 2011, la Curtea de Apel București, am câștigat definitiv și irevocabil DAUNE MORALE ( repet morale, nu materiale), în Dosarul Civil 26892/3/2010 având ca obiect pretenţii - despăgubiri pe Legea nr.221/2009, în contra mult-contestatelor Decizii de neconstituționalitate ale CCR.

Momentan, nu am disponibilă decât soluția de pe Portalul Instanțelor, pe care îmi permit să vă o arăt:

28/10/2011 fără casare
Solutie: DECIS. : În majoritate: Admite recursul. Modifică în tot sentinţa civilă recurată, în sensul că: Admite în parte acţiunea. Obligă pârâtul la plata sumei de 20.000 euro echivalent în lei la data plăţii efective la cursul BNR reprezentând daune morale. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică. Cu opinia separată a d-nei jud. A. G, în sensul obligării pârâtului la plata sumei de 165.000 euro în echivalent în lei la data plaţii către reclamant reprezentând daune morale.

Pentru a vă comunica mai multe informații, va fi nevoie să așteptăm motivarea hotărârii. Clientul meu a dat Cabinetului o dispensă de confidențialitate, așa că vă pot ajuta cu respectiva motivare, precum și cu alte informații. Precedentul îl puteți folosi după cum doriți.

Cu stimă.
Cel mai recent răspuns: lilianapop , utilizator 10:49, 7 Noiembrie 2011
Sunt interesata de motivarea acestei decizii cand o veti avea. Si eu am pe rol un proces similar la Oradea, tot pentru daune morale intemeiat pe Legea 221 din 2009. De aceea consider ca este un real succes aceasta hotarare, mai ales in conditiile declararii neconstitutional al art.5 din aceasta lege. Va rog frumos sa ne instiintati si pe noi cand veti avea decizia motivata.
Va multumesc.
Felicitari atat pentru solutie cat si pentru colegialitate!!!!!=D>=D>
andreigrigoriu a scris:
Precedentul îl puteți folosi după cum doriți.


Completul de Judecata a speculat faptul ca Decizia 12/2011 a ICCJ nu a fost inca publicata in Monitorul Oficial, si, totodata, a ignorat instructiunile din Minuta trimisa tuturor Instantelor de
judecata. In consecinta, precedentul Dvs.nu poate fi valorificat in cauze similare...
Multi fosti detinuti politici v-ar ramane recunoascatori pentru afisarea motivarii deorece la varsta si suferintele lor le este foarte greu!
Toata consideratia pentru gestul Dumneavoastra!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Decizie ccr legea 221/2009 FLORIN RADU FLORIN RADU ma adresez colegilor juristi, legat de decizia ccr nr. 1358/2010, ref art. 5 litera a din legea 221/2009. ce parere aveti? se vor mai putea acorda daune ... (vezi toată discuția)
Conflicte de munca castig pe fond pierd la recurs anidaroti anidaroti Buna ziua, Va rog sa ma sfatuiti daca mai am cai de atac: revizuire de recurs este un termen? Mai merita efortul sa ma judec in conditiile in care sunt ... (vezi toată discuția)
Legea 221/2009 valentinu valentinu mai este valabil art.5 din legea 221/2009?am inteles ca s-a dat ordonanta de urgenta in anul 2010 prin care s-a abrogat acest aricol (vezi toată discuția)