avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 998 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... cine poate solicita despagubiri rca in caz de deces?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

cine poate solicita despagubiri rca in caz de deces?

Din cate stiu, pot solicita despagubiri : sotul/sotia, copiii, parintii, fratii si surorile, dupa caz. Nu stiu insa daca, in privinta copiilor, pot solicita daune morale sau materiale si cei care provin dintr-o casatorie anterioara si care nu sunt copiii biologici ai celui decedat. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Elena Popa , Avocat 11:40, 17 Noiembrie 2011
Mostenitorii soferului vinovat de producerea accidentului nu pot solicita despagubiri morale intrucat accidentul s-a produs din culpa autorului lor. Nu se poate invoca propria culpa (in speta culpa autorului) pentru a obtine despagubiri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Accident mortal; daune alinaradu23 alinaradu23 Buna ziua, Un autoturism cu doi pasageri a patruns pe contrasens lovind grav un altul, in urma accidentului pasagerii din primul autoturism au decedat, in ... (vezi toată discuția)
Accident rutier cu victime myuriel myuriel Buna seara. As dori foarte mult sa ma ajutati cu un raspuns la o intrebare care ne macina familia . Socrul meu a avut un accident rutier in care a fost ... (vezi toată discuția)
Despagubire rca in caz de deces marag68 marag68 tatal meu a decedat in urma unui accident auto produs in luna martie a acestui an. Masina a fost condusa de unchiul meu si deoarece avea atat rca cat si casco ... (vezi toată discuția)